INSIDER

Felháborító: fittyet hány a szabályokra a maszk nélküli tömeg

Rengetegen töltik a szabadban, kirándulással az idejüket a járványhelyzet alatt, feladják azonban a leckét a kirándulóhelyek közelében élőknek.
  • Szerző: Ripost

Idén tavasszal, a járványhelyzet első hullámához hasonlóan rengetegen járnak kirándulni a népszerű kirándulóhelyekre. A maszk nélküli tömeg azonban kihívások elé állítja a népszerű turistahelyek közelében élőket.

A Pest megyei Biatorbágyon például – bár az önkormányzat hetekkel ezelőtt nagy méretű kukákat és illemhelyeket is elhelyezett a város több pontján -, szemétszedést szerveznek, a város 5 külterületi részén is. A városban van például a Nyakas-kő nevű, turisták által kedvelt hely, de a biatorbágyi Pecató is megtelik vendégekkel hétvégente.

maszk nélküli tömeg

Szemétszedést szerveznek a turisták miatt

Az utóbbi hetek, hónapok megnövekedett turistaforgalma miatt Biatorbágy Város Önkormányzata nemrégiben a népszerű turistaútvonalak több pontján nagy méretű kukákat és illemhelyeket helyezett el. Sajnos ennek ellenére a szemétkérdés nem oldódott meg, ezért is hívunk mindenkit egy közös, összehangolt szemétszedési akcióra – áll a felhívásban.

Nem Biatorbágy az egyetlen város, ahol gondot okoz a maszk nélküli tömeg. Nagykovácsiban például már egy éve folyamatos harcban állnak a helyiek a hozzájuk látogató turistákkal. Szívesen látjuk a vendégeinket, szívesen megosztjuk az értékeinket, de tisztelettel kérem az ideérkezőket, ők is tartsák tiszteletben a nagykovácsiak lakókörnyezetét, életterét- írta polgármesterük az április eleji hosszú hétvége előtt. A településen kiemelt figyelemmel ellenőrzik a maszkviselés és csoportosulás szabályainak betartását, hogy ezzel is védjük az itt élők egészségét” – írta akkor Kiszelné Mohos Katalin polgármester.

A járvány harmadik hullámában vagyunk, és jövő héten elérjük a 3,4 millió beoltottat. Ettől függetlenül továbbra is fontos, hogy betartsuk a védelmi intézkedéseket!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?