INSIDER

Felfoghatatlan fájdalom: halála előtt még posztolt a Facebookon a 19 éves Bendegúz

A pannonhalmi diák cisztás fibrózis miatt nem lehetett a társaival, de a Facebookon leírta, mit érez.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról a is beszámolt, múlt hétvégén elhunyt Sajben Solt Bendegúz. A pannonhalmi bencés diák cisztás fibrózisban szenvedett, tüdőtranszplantációra várt. Egy fertőzés miatt azonban nem végezhették el időben a beavatkozást, a 19 éves fiú szervezete pedig feladta a harcot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legmegrázóbb, hogy halála előtt Bendegúz még posztolt a Facebookra. Leírta, milyen is volt a 2020-as év a számára. Voltak hullámvölgyek és magaslatok is az év során. Többször kórházba került, majd pedig a koronavírus-járvány miatt zárkóztak el a külvilágtól.

„Teljesen elzárkóztam a külvilágtól, féltem. A mai napig valamiért én úgy fogom fel, hogy számomra a Covid-19 az egyfajta végítélet, nem akarok összefutni vele” – írta. Még a családtagjaival sem találkozott, csak az édesanyja járt fel hozzá a felső szintre.

„November... eljött a várva várt pillanat. 14 hónap után végre megjött az első negatív(!) mikobaktérium lelet! Ez az jelenti, hogy elkezdhetek ráfordulni a célegyenesre. Vagyis kezdhetnék, de a kezelést folytatni kell, ugyanis “3 a magyar igazság”, kell még több negatív eredmény is” – írta.

Az év utolsó hónapjában ismét jó híreket kaptak, hiszen a második tesztje is negatív lett. Mint mondta, nagy volt az öröm, mert „elkezdődhetnek a transzplantációs protokoll vizsgálatok. Épp időben, ugyanis a gyógyszer, amivel kezeltek, már kezdte tönkretenni a szervezetem.”

„Már nehéz azt mondani, hogy jól vagyok. Dec. 22 óta kórházról kórházra és osztályról osztályra költözgetek. Folyamatosan zajlanak a protokoll vizsgálatok, emellett kapom az antibiotikumos kezeléseket is. A jelenlegi célom, 2021-re, hogy minél hamarabb felerősödjek a transzplantációra és hogy mielőbb listára kerülhessek! Nagyon hálásan köszönöm mindenkinek az egész éves segítséget, a rengeteg támogatást” – zárta a bejegyzést Bendegúz.

Jöjjön egy hosszabb, részletes 2020-as évösszegző:

Az elején nem tudtam mit várjak az évtől. A 19/20-as tanévet már...

Közzétette: Sajben Solt Bendegúz2021. január 10., vasárnap

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?