INSIDER

Felfedi a Piemont Királya titkát a cukrász

Közkinccsé kívánja tenni az idei Év Fagylaltja receptjét a győztes íz kitalálója. A nem mindennapi versenyt még csütörtökön rendezték meg Szombathely főterén azért, hogy a hagyományos, jó minőségû kézmûves fagylaltot népszerûsítsék. Az idei seregszemlére 56 fagylaltot neveztek.
címkék:
  • Szerző: Ripost

„A győztes fagyit már meg is lehet kóstolni Nagyrécsén, a Da Crema Fagyizóban" - mondta a %%-nak a győztes íz kitalálója, Wilheim Dávid.

Kifejtette: nyilvánossá szeretné tenni a receptet, hogy bárki megcsinálhassa ezt a fagyit és szívesen odaadja bárkinek a receptet, aki kéri. Azt szeretné ugyanis, ha minél jobban elterjedne a minőségi, kézműves fagylalt. 

A Piemont Királya névre keresztelt fagyi összetevőiről Wilheim Dávid elmondta: alapja piemonti mogyoró, amit tonkababos feketeszeder öntettel párosított, a tetejére pedig ostyatörmeléket, mogyorót és kakaót szórt. A fiatal cukrász két kategóriában is indult, a cukormentesek kategóriában is dobogós helyen végzett. A Frutta al Cioccolato ezüstérmet nyert.

„Ez egy cukor- és tejmentes csokifagyi" –magyarázza a készítő.  Ezt a fajta csokifagyit csoki és víz keverékéből szokták készíteni, Dávid a víz helyett azonban narancslét használt.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?