INSIDER

Félelmetes, amit a közös képviselő állít a Havanna lakótelepen

Meghozta a reményt a Ripost korábbi cikke a Havanna utcai panelek lakói számára! A közös képviselő most felhívásban kéri, hogy aki ágyi poloskát lát, jelentse. Mint megírtuk, csak a közös fellépés hozhat eredményt a vérszívók ellen.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a %% elsőként beszámolt, a Havannán szégyellik az emberek, hogy poloskás a lakásuk, ezért nem szólnak, és vannak, akik nem engedik be a rovarirtókat az otthonukba, ezért képtelenség kiirtani a vérszívó ágyi poloskát.

Általában a poloskával fertőzött lakás mellett élő szomszéd jelzi, hogy irtást kellene elrendelni, ritkán szól maga a tulajdonos

- mondta el a %%-nak Zala András, a ház közös képviselője. A hét lépcsőházban 300 lakás van, legalább tíz százalékukat már ellepték a poloskák.

"Csökkenteni lehet a fertőzöttséget, de megszüntetni nem. Csak a kényszerirtás oldaná meg a helyzetet, de azt nem írja elő törvény. Vannak olyan lakások, ahol hegyekben áll a szemét, törött cserepektől kezdve újságpapírokon át mindent összeszednek egyes lakók. Előfordul, hogy be se mer menni a rovarirtó, akkora a szeméthalom, amiben a poloskák jól érzik magukat."

Négy év alatt a ház nyolcmillió forintot költött poloskairtásra, mindhiába. 

Ennyi pénzből már a liftet is felújíthattuk volna, sőt, a lépcsőházat!

– mondja a közös képviselő.

A lakók kétségbe vannak esve, mert az ágyi poloska nem csak undorító, csíp is. A hét közepén megint kihívják a rovarirtót, ami félmillió forintba kerül ennyi lakásra, de ha megint lesz, ahová nem jutnak be, akkor ez csak ideig-óráig használ.

A %% megkereste az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatot, van-e remény a közeljövőben a kényszerirtás bevezetésére, de lapzártánkig nem érkezett válasz.

 

És ezeket olvastad már?