INSIDER

Fél Budapestet lezárják vasárnap, és ez még nem minden

Lesz itt minden: autós felvonulás, futóverseny és focirangadó.
címkék:
  • Szerző: Rp

Rendőrségi autós felvonulást és futóversenyt is tartanak ma Budapesten. Emiatt főleg az I. kerületben fennakadásokra kell készülni a közlekedésben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) fennállásának 140. évfordulója alkalmából nagyszabású autós felvonulást tartanak. A Budai Várnegyedben, a Szent György téren 11 órától kiállítják a rendőrségi járműveket. Majd 13 órakor indul a felvonulás, amely a Szent György tér – Szent György utca – Palota út – Dózsa György tér – Krisztina körút – Erzsébet híd – Szabad sajtó útja – Kossuth Lajos utca – Astoria – Károly körút – Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad a Hősök teréig.
Az I. kerületben a Budapest Futófesztivál – NATO futás miatt is forgalmi változások lesznek, várhatóan reggel 6 és délután 14.30 között. Erre az időre lezárják az Attila utat a Vérmező úttól a Bugát utcáig, a Bugát utca és az Alagút utca között szakaszos zárás várható a rajtok idején.
Emellett 10.50-től 13.20-ig lezárják a Clark Ádám teret és az Alagutat, továbbá 10.50 és 11.50 között a budai alsó rakpartot a Margit híd és a Döbrentei tér között.
A lezárások miatt az 5-ös, a 16-os, a 105-ös autóbusz és a 19-es villamos módosított rend szerint közlekedik majd – közölte a BKK.

És ha mindez nem lenne elég, délután 17 órától Ferencváros-Újpest focimeccset rendeznek a Groupama Arénában, melyre a vendégdrukkereket különbuszok szállítják Újpestről.

címkék:
És ezeket olvastad már?