INSIDER

Fejlemények a karácsonykor megkéselt rendőr ügyében

Visszatérésre készül a karácsonykor megkéselt rendőr, Lingvai Péter és az életét megmentő társa, Szarvas Erika. Napról-napra egyre jobban vannak, írja az ujpestvaros.hu Facebook-oldala.

Az egész országot megrázta a szenteste megkéselt rendőr története. A akkoriban beszámolt róla, hogy tavaly december 24-én riasztották a rendőröket Újpesten, a Kassai utcába, ahol egy férfi hangoskodott egy társasház lépcsőházában. A kiérkező járőrpáros férfi tagját, az akkor még csak 25 éves Lingvai Péter őrmestert megtámadta a felbőszült késes férfi és több szúrást ejtett rajta, ám a rendőr társa, Szarvas Erika, – aki még csak 23 éves volt akkor – megmentette a fiatal férfi életét és lelőtte a támadót. A rendőrt megkéselő férfi a helyszínen életét vesztette.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: BRFK-Facebook

Az ujpestvaros.hu Facebook-oldala jó hírt közölt, a hős járőrpáros – akik az eset óta még szorosabb, szinte testvéri viszonyban állnak egymással – a visszatérést tervezi. Péter már januárban azt mondta, hogy újra dplgozna, de akkor még nagyon frissek voltak a sérülései, és az orvosok nem engedhették neki a munkába állást.

Most mindketten napról-napra egyre jobban vannak.

Erika is megszenvedte az esetet, nem akarta elvenni senki életét, de nem volt más választása a drogok hatása alatt tomboló férfival szemben. A megkéselt rendőr, Péter viszonylag hamar felépült a fizikai sérüléseiből, míg Erika – a Blikk információi szerint – úgynevezett poszttraumás stressz-szindrómában szenvedett. Ám ahogy az ujpestvaros.hu Facebook-oldala írja: hamarosan mindkét rendőr kész arra, hogy újra szolgálatba álljon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?