INSIDER

Fegyverrel támadt tanárára egy magyar diák, hihetetlen, mit akart

A fiatal pénzt követelt a tanárától, így szerette volna elérni a kamaszos célját. Komoly bajba kerülhet...
  • Szerző: Ripost

„Vagy pénzt ad, vagy lelövöm!” – ezzel a mondattal és egy műanyag fegyverrel a kezében rontott rá magántanárára egy kamasz a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján.

A fiatal végül pénz nélkül menekült el a helyszínről, ám tettéért, 16 évesnél fiatalabb elkövetőként is akár öt évig terjedő szabadságvesztést kaphat – írta a Győri Járási Ügyészség.

„Azonnal felismertem, pedig kapucnival álcázta magát” – mondta a megrémített pedagógus, aki részletesen mesélt a történtekről a Blikknek.

„Éppen egy másik tanítványomat korrepetáltam, amikor kopogtak az ajtón. Szerencsére a biztonsági láncot beakasztva nyitottam ki, így amikor megfenyegetett, azonnal be is csuktam azt. Nem próbálta befeszíteni az ajtót, csak annyit kiáltott, hogy „ne csukja be”, majd elfutott" – idézte fel a 76 éves tanítónő, akit a lap munkatársával együtt fegyveres támadója is meglátogatott az otthonában.

„Nálam ilyen jól szorzótáblát nem tudott senki, okos gyerek ő!" – mondta az idős hölgy, majd a fiú felé fordulva hozzátette: „ha még egyszer megtámadsz, nem bocsátok meg!"

„Nem fordul elő többé, megígérem!" – válaszolta lehajtott fejjel a fiatal, közben pedig a kibékülés is megtörtént.

„Nem szeretném, hogy nagyon megbüntessék, csak éppen annyira, hogy okuljon belőle" – tette hozzá a tanító, akinek, mint mondta, egy hétig biztos magasabb volt a vérnyomása a támadás után, ám mivel a gyermekei kamerarendszert telepítettek az otthonába, sokkal nyugodtabb.

A Blikk információi szerint, bár egy átgondolatlan viccnek indult, a meg nem szerzett pénzt egy PlayStation játékkonzolra költötte volna a fiú.

„Nem volt jó érzés, amikor a rendőrök megjelentek. Nagyon megbántam, és szégyellem magam a történtek miatt. Soha többé nem csinálok ilyet!" – fogadkozott a kamasz, aki pékként, tisztességes úton szerzett pénzből szeretné megvalósítani az álmait.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsók titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?