INSIDER

Fegyvereket ásott el az udvarán, számonkérte a rendőrség

Irdatlan mennyiségû fegyvert és robbanóanyagot találtak a férfi kertjében elásva. Egy névtelen bejelentő buktatta le.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Paradicsom és paprika ültetése helyett, inkább elásta az illegálisan beszerzett fegyvereit a kertjében egy 65 éves kecskeméti férfi.

Vádat emeltek az ellen a  férfi ellen, aki revolvert, töltényeket és kézigránátokat ásott el kiskőrösi háza udvarán – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A férfi az 1980-as, 1990-es években Budapesten, Tiszaföldváron és Ausztriában vásárolt engedély nélkül lőfegyvereket, lőszereket és robbanóanyagokat, amelyeket később különféle rejtekhelyeken tárolt

 

– nyilatkozta Négyessyné Bodó Marianna helyettes szóvivő.

Az illegálisan fegyvert tartó férfin egy névtelen bejelentés miatt akadt meg a hatóság figyelme.  A nyomozók nem sokkal később fémdetektorral átvizsgálták 20 centi mélyen a kertet, ahonnan egy sörétes duplacsövű puska, egy magyar gyártmányú revolver, 73 pisztolytöltény, 49 kispuskatöltény, három kézigránát, 35 sörétes töltény és kiszóródott lőpor került elő. Mindhárom kézigránát 100 gramm TNT típusú robbanóanyagot tartalmazott és működőképes volt.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség a büntetlen előéletű, szabadlábon lévő vádlottat lőfegyverrel, lőszerrel és robbanóanyaggal visszaéléssel vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozza rá.

címkék:
És ezeket olvastad már?