INSIDER

Fájdalmas dolgokat árult el az M3-ason felborult buszban meghalt Ákos édesanyja

A busz a bécsi adventi vásárról tartott hazafelé, amikor felborult az M3-as autópályán. Egy édesanya, aki 12 éves fiát veszítette el a balesetben azt mondja: végig szorongtak a buszon.
  • Szerző: Ripost

A buszbalesetben öten haltak meg. A tragédia után a sofőr ugyanúgy folytatta a munkáját, és újabb csoportokat szállított. Ezt a gyermeküket elvesztő család nagyon nehezen tudta elfogadni. Hiszen szemük fényét, a 12 éves Ákost veszítették el a balesetben.

"Felháborítónak tartottam, hogy az a férfi vezethet, hogy a buszt működtető cég továbbra is engedte, hogy emberek életét veszélyeztesse" – mondta a fiú édesapja. "Szörnyű volt látni, hogy nap mint nap utasokat szállít, mintha mi sem történt volna. Családok életét tette tönkre, hogy valaki hibázott."

A gyermek édesanyja lelkileg és fizikailag is tönkrement.

"A kisfiam elvesztése mellett fizikai fájdalmaimmal is meg kell küzdenem. Rekonstrukciós műtétek várnak rám, ettől függ, hogyan fogom tudni használni a karom, tudok-e majd dolgozni. A baleset előtt terveim voltak, most azonban egyik napról a másikra élek."

Szörnyű, ami velünk megtörtént, nem túlzás azt mondani, hogy az életünk ment tönkre. A buszon töltött idő szorongással telt. Nem éreztük magunkat biztonságban

– mondta az anya a Blikknek.

A baleset egy héttel karácsony előtt történt, 2016. december 17-én. A busz az M3-as autópálya jeges útszakaszán, eddig tisztázatlan körülmények miatt megcsúszott, majd a szalagkorlátnak ütközött, és felborult.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?