INSIDER

Fájdalmas, ami kiderült a veronai busztragédiát túlélő gyerekekről

Az osztálytársaikat elvesztő gyerekek nehezen dolgozzák fel a tragédiát, megrendítő dolgokat mondott az igazgató.
  • Szerző: Ripost

Valószínűleg örökké gyógyíthatatlanok maradnak a veronai buszbaleset marta sebek. A szülők, hozzátartozók és barátok fájdalma csak enyhíthető az emlékezéssel. Ez tapintható volt az áldozatok és túlélők tiszteletére rendezett emlékesten, aminek a Thália Színház adott otthont hétfő este.

A tragédia után annyi volt diákunk szeretett volna segíteni, de nem tudtuk, miben is tudnának. De annyi művész, tehetséges fiatal van köztük, így arra gondoltunk, mikor már túl vagyunk a nehezén, és a temetések lezajlottak, egy jótékonysági esttel adjunk lezárást ennek a nehéz időszaknak – mondta a Borsnak Tóth Gábor, a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója. A január 20-i tragédiában sok diákjukat vesztették el. Az áldozatok között volt Antal Köz Béla történelemtanár is, aki többször visszament az égő buszba, hogy mentse a gyerekeket. A napokban lett volna negyvenegy éves.

– Azon osztályokban, ahol a gyerekek diáktársukat, illetve az osztályfőnöküket vesztették el, még érezhető a feszültség. Nem tudnak annyira koncentrálni. Minden segítséget megadunk, hogy átlendüljenek ezen.

Tanárként, felnőttként mi másként éltük meg, és nincs róla tudomásom, hogy bármelyik kollégám komoly segítségre szorult volna. De a gyerekeknek ma is szükségük van rá – magyarázta a Borsnak Tóth Gábor. Az iskolapszichológus mindennap ügyeletben várja a gyerekeket, bejelentkezés nélkül mehetnek hozzá. És mennek is. Az igazgató elmondta: elhunyt kollégájuk hiányát kezdetben helyettesítéssel oldották meg, azóta szerződtettek új pedagógust a helyére.

 

És ezeket olvastad már?