INSIDER

Ezt tették ezekkel az aluljárókkal

Nem feltétlenül jóleső érzés bizonyos aluljárókon keresztül menni. Ami azonban most történt, arra nincsenek szavak. Olyanná varázsoltak néhányat, melyek láttán elámul az emberfia.
  • Szerző: Ripost

Mennyivel kellemesebb egy olyan aluljáróban végig sétálni, amelynek falai nem lehangoló szürkék, vagy éppen fehérek, hanem csodás színekben pompáznak. A hazai vasúttársaság, a MÁV Színezd Újra! kampánya keretében üdítő módon dobta föl a Mexikói útnál lévő és a sülysápi aluljáró falait. Ráadásul a nyár kezdetére a hűvösvölgyi is megszépül, valamint színesedik az Üllői út vasúti híd lábához tartozó betonelem is.

A Mexikói úti aluljáróban a 2018-as pályázat egyik győztese Mucha Lucha című, mexikói motívumokkal díszített művét festette fel a napokban.

 

A sülysápi aluljáróban pedig gyönyörű növények és virágok pompáznak, így az év 12 hónapjában tavaszi hangulat várja az ott átkelőket.

 

A MÁV két éve indította el az aluljárók újra festését megcélzó kampányát. A Színezd Újra! Alkotói napok 2017-es pályázatának köszönhetően akkor 2-2 fővárosi és vidéki aluljárót festettek ki a nyertes pályázatokat benyújtó általános és középiskolai csoportok.

A sikeresen zárult kezdeményezésnek köszönhetően tavaly újra meghirdették a pályázatot a MÁV kezelésében álló vasúti gyalogos aluljárók dekorációs falfestésére már a korábbinál szélesebb alkotói kört megszólítva. Sok gyönyörű pályázat érkezett, ezért úgy döntött a vasúttársaság, hogy az eredetileg kijelölt hat gyalogos aluljárón túl (Budapest–Mexikói út, Bicske, Mende, Pilis, Vác–Alsóváros és Vecsés) további négy helyszín (Üllői úti vasúti híd, Kelenföld, a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomása, illetve Sülysáp) is új faldekorációt kap. Még tavaly novemberben elkészült Bicskén és Mendén a gyalogos aluljárók újrafestése. A téli időjárás miatt viszont a többi aluljáró megszépítésével idáig várni kellett, de a tavasz beköszöntével végre folytatódhatott a nyertes pályázók munkája.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?