INSIDER

Ezt nem gondolnád az idei cseresznyéről

A legtöbb piacon már kapható a korai, májusi cseresznye, de az ízük és a méretük még nem az igazi. Aki teheti, a szezon kezdetekor lakjon jól vele, mert később több lesz, de mégis drágább lesz!
  • Szerző: Ripost

Még két hetet kell várnunk a cseresznyeszezonra, bár már most is kapható a gyümölcs. Az óbudai piacon 700 és 3500 forint között volt tegnap kilója. 

"A spanyol vagy arab cseresznye olcsóbb, de a magyar és a chilei finomabb.

Múlt héten a magyart még négyezer forintért árultam, akkor is vitték, sőt, három hete is, amikor még tízezer volt kilója!

Igaz, főként külföldiek adtak érte ennyi pénzt" – számolt be a %%-nak  Pázmándi Lászlóné árus. – "Sok a napsütés, a szezon kezdetére hatszáz forintra is csökkenhet az ára, de mivel idén kevés lesz, és azt a keveset külföldre viszik, egy hónap múlva megint fölmegy majd az ára."

Közepes termésmennyiségre számítunk – mondja Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.

Bármennyi cseresznyét el lehetne adni most a nyugat-európai piacokon, így jól jár az, akinek megmaradt a termése.

Krasnikuiné Mészáros Anikó idén az első cseresznyéjét árulja.

"Azért adom hétszázért, mert hiába magyar, ez apróbb szemű, a nagy szeműeket jóval drágábban adják."

"A 13 hónapos kislányom most először fogja megkóstolni a cseresznyét, kíváncsi vagyok, hogy ízlik neki. Én mindig magyar gyümölcsöt veszek, az frissebb és ízletesebb" - mondja Horváthné Orosházi Melinda

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?