Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.11.24.

Ezt kéri az idősektől az operatív törzs

Az operatív törzs megtartotta keddi sajtótájékoztatóját, ahol a friss információkat ismertették.

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy életbe lépett az idősek védelmét szolgáló intézkedés a vásárlási idősávról. Minden hétköznap reggel 9-11 között, míg hétvégén 8-10 között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak – tette hozzá. Az idősek ezen idősávon kívül is vásárolhatnak. A védett idősáv betartására az üzlet üzemeltetője köteles, intézkedniük kell: ha nem akarja valaki elhagyni az üzletet, akkor a rendőrséget kell értesíteni. Ha ezt elmulasztják, akkor a rendőrség be is zárathatja a boltot.

MTI/kormany.hu Müller Cecília országos tisztifőorvos többek között arról beszélt, hogy a főváros és Pest megye érintett leginkább a koronavírus-járványban. A települések 91 százalékán megjelent már a koronavírus. Közel 30 ezer aktív fertőzött van Budapesten, majd Pest megye és Győr-Moson-Sopron megye következik. Zajlanak a célzott tesztelések az országban, az adott intézményekben mindenki élhet a tesztelés lehetőségével – mondta Müller Cecília. Az egyetemisták jelentős szerepet játszanak a tesztelés lebonyolításában. Hetente lesz összegzés az eredményekről. Az idősek, ha lehetséges, egyáltalán ne menjenek zsúfolt helyekre, kérjék meg hozzátartozóikat, hogy vásároljanak be helyettük. Ha nincs más lehetőségük, akkor a védett idősávban menjenek az üzletbe, patikába, drogériába. A többi időpontot nem ajánlják az időseknek, de nem is tiltott – tette hozzá Müller Cecília.

Nem a fiatalokat korlátozzuk, hanem az időseket védelmezzük – mondta Müller Cecília. Mindegyikünk legyen türelemmel a vásárlási sávval kapcsolatban.
Továbbra is be kell tartani a bevezetett intézkedéseket, mert nem látni még, hogy jönne a tetőzés, az egészségügyi ellátórendszer működőképességének a fenntartása a cél – hangzott el az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján.
Keddtől érvényes az időseknek fenntartott vásárlási idősáv, ennek értelmében az idősek hétköznapokon 9–11 óráig, hétvégéken 8–10 óráig biztonságban vásárolhatnak, ebben az idősávban csak a 65 év fölötti vásárlók tartózkodhatnak az üzletekben - mondta Kiss Róbert rendőr alezredes a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online tájékoztatóján. Hozzátette, az idősek ezen az idősávon kívül is felkereshetik a boltokat. A szabály betartatása az üzletvezetők feladata.

Ennyien nem viseltek maszkot

260 személy esetében intézkedtek, mert az emberek közterületen csoportosultak, és nem viseltek maszkot. 34 esetben pedig azért intézkedtek, mert a tömegközlekedési eszközökön nem, vagy nem megfelelően viselték a maszkot. A rendőrök két esetben döntöttek úgy, hogy a szabályok megszegése érdekében meghatározott időre bezáratnak egy üzletet. A kijárási tilalom megszegése miatt 324 esetben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában. Ebben az időszakban további 6107 hatósági házi karantént rendeltek el.

Budapesten van a legtöbb aktív fertőzött

3929 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 181 881 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 117 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 4008 főre emelkedett, 44 020-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 133 853 fő. Az aktív fertőzöttek 22 százaléka, a meghaltak 25 százaléka, a gyógyultak 26 százaléka budapesti. 7598 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 638-an vannak lélegeztetőgépen – közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos. Továbbra is Budapesten és Pest megyében van a legtöbb megbetegedés. A fővárosban 29 240 aktív fertőzöttet tartanak számon. Zajlanak a célzott tesztelések a szociális és az oktatási intézményekben. A szűrésen nemcsak a pedagógusok, ápolók, orvosok vehetnek részt, hanem az intézmények összes alkalmazottja.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

borsonline.hu

Hatalmas UFO bukkant elő a semmiből, sokkot kaptak az emberek

hirtv.hu

A Nemzeti Színház vezető színésze katonai behívót kapott Ukrajnában + videó

ripost.hu

Liu Shaolin Sándor megforgatta a magyarok szívében a kést

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben: Első perctől kezdve egyértelmű volt, hogy Putyin győz + videó

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

travelo.hu

Belehalt a medvetámadásba a túrázó

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Újabb legenda távozott: elhunyt a népszerű rockbanda frontembere - Videó

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Ez volt a Legyen Ön is milliomos legnehezebb kérdése, alig tudja rá valaki a választ

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Emmanuel Macron összevissza beszél, háborúba sodorná Európát

INSIDER

7 érdekes tény Szentkirályi Alexandráról, a Fidesz budapesti főpolgármester-jelöltjéről

INSIDER

"Mi lesz így a kislányával?" - 4 éves gyermeket hagyott maga után Szabina

INSIDER

"Gyomoridegem van, amikor arra kell mennünk" – Rettegnek a helyiek a 41-es főúttól

INSIDER

„Békéscsaba mentőállomás. Kórház?!” - 20 év telt el az ikonikus telefonbeszélgetés óta, így van most a néni

INSIDER

Brutális: 11 éves lányt erőszakolt meg egy 14 éves fiú