INSIDER

Ezt a dolgot semmiképp ne feledd el ma, ha karácsonyi ajándékról van szó

Ez már tényleg az utolsó pillanat: ha biztosak akarunk lenni, hogy karácsonyig megérkezik az ajándék, ma még fel lehet adni a csomagokat! A Magyar Posta szerint a szerdán feladott csomagok még biztosan odaérnek az ünnepig, és sok futárszolgálat is ma fogad utoljára karácsonyig szóló megrendelést. Szóval ha mi küldünk valakinek ajándékot, adjuk fel még ma, ha pedig mi rendelünk, nézzük meg a kiszállítási határidőt!
  • Szerző: Ripost

"A szerdán feladott belföldi csomagok holnapig, de legkésőbb péntekig biztosan célba érnek" – közölte a %%-tal a Magyar Posta. Nincs különbség, ha valaki ma délelőtt vagy délután adja fel csomagját, ugyanis azt még biztosan kiszállítják péntekig. Arra felhívják a figyelmet, hogy érdemes inkább a 24 órában működő Posta Pontokra, illetve a reggel 10-től este 8-ig nyitva tartó Ünnepi Csomagpontokra kérni a szállítmányokat, hogy elkerüljük a váratlan helyzeteket, például, ha valaki még sincs otthon a kézbesítés idején.

Néhol szombaton is kézbesítenek

Az óriási csomagforgalom miatt kivételesen szombaton is kézbesítsenek a kijelölt településeken – jellemzően inkább a nagyobb városokban. Idén már október végén megemelkedett a Posta küldeményeinek száma, december elejéig 30 százalékkal több csomagot kezeltek tavalyhoz képest. Ehhez képest idén elmaradt a tavalyi csomagkáosz: rengeteg embert vettek fel, eddig úgy tűnik, hogy a posta jól felkészült a tavalyinál nagyobb rohamra.

Online megrendelés: nézzük a határidőt!

Az internetes rendeléseknél a webáruház jelzi, hogy milyen szállítási határidőt vállal. Van cég, amelyik csak futárszolgálattal áll szerződésben, van, amelyik a postával is, így mindenképpen ellenőrizzük, hogy melyik kézbesítési módra milyen határidőt vállalnak – és vigyázat, ezek különbözhetnek egymástól! Ahhoz, hogy a webáruházaktól érkezett csomagokat a postások sikeresen kézbesíthessék, fontos a pontos címzés, illetve az, hogy a címen a bejáratnál is látható legyen a megrendelő vagy címzett neve. Aki munkahelyre rendel, a saját neve mellett a munkahely nevét is tüntessék fel, valamint a telefonszámot!

Azt, hogy a futárcégek szerint miért és mennyivel nagyobb az idei szezonban a megrendelők száma, illetve, hogy hol adhatunk fel csütörtökön és akár szenteste napján is csomagot, a szerdai napilapból tudod meg!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?