INSIDER

Ezért veszélyes, hogy beköszöntött a strandidő

A melegfrontra érzékenyek egy-két napja már érzik: jön a kánikula. Ma délután már 30 fok is lehet, igazi nyári hétvégére van kilátás. Most sajnálhatják a fővárosi strandok, hogy még nem nyitottak ki, a vízpartokon csúcsforgalom várható.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Fejfájással, fáradtsággal érkezett a meleg, de ma és holnap zavartalanul élvezhetjük: a fronthatás elmúlik, és igazi nyári napsütés lesz. Vasárnap már több helyen lehűl a levegő, csapadék is várható.

Mivel az emberi szervezet még nem szokott hozzá a meleghez, jobban izzad, ezért fontos, hogy eleget igyunk, méghozzá lehetőleg jó minőségű, iontartalmú forrás- vagy ásványvizet – hívja fel a figyelmet Szegheő Péter orvos-meteorológus. – Legyünk óvatosak a közlekedésben, mert megnő a reakcióidő, a melegtől lankad a figyelem.

A Balatonnál csúcsforgalomra számítanak, a víz már minden strandon legalább 20 fokos.

"A teljes, 17 kilométeres siófoki partszakaszt alkalmassá tettük a strandolásra. Behelyeztük a lépcsőket, végigkaszáltuk a partokat, kihelyeztük a szemeteseket. Minden készen áll arra, hogy fogadjuk a strandolni vágyókat"

– nyilatkozta Pintér Tamás, a Balaton-Parti Fenntartó és Hasznosító Kft. ügyvezető igazgatója.

Erős lesz az UV-sugárzás, ezért fontos, hogy ne felejtsük otthon a naptejet, hiszen ilyenkor, az első nyárias napokon a legnagyobb a leégés veszélye.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?