INSIDER

Ezért van roham a kazánszerelőknél

Sokan csak a hideg idő beálltával kapnak észbe, és a fûtés beindítása előtt ellenőrzik a kazánjukat. Így a sok esetben egész nyáron jelenlévő problémával csak most szembesülnek, s pórbálnak azonnali megoldást találni.
  • Szerző: Ripost

A helyzet nem egyszerű, ugyanis a jogszabály szerint a régi fajta, turbós kazánt már nem lehet szerelni, míg a törvényesen felszerelhető kondenzációs magával hozza a kémény átalakításának tetemes költségét is.

Utóbbi pedig a váratlan kiadásokra kevésbé felkészült családok számára megfizethetetlen, ráadásul az engedélyezés és a szerelés egyaránt időigényes.

Így aztán valósággal megrohamozták a kazánszerelőket.

Ha elromlott egy kazán, a probléma milyenségétől függ, hogy javítható-e. Nagyon sok készülék azonban olyan rossz állapotú, hogy nem javaslom a javítását

– mondta el a %%-nak egy kazánszerelő. Hozzátette: a háztartások nagy részében 15-20 éves készülékek találhatóak, melyek többségét már javították. Van, aki eleve úgy hívja fel a szakembert, hogy csak annyira javítsa meg a kazánt, hogy az idei évet kibírja, majd jövőre lecserélik. Sokan nem akarják elhinni, hogy a nyílt égésterű, hagyományos kazánok ideje lejárt, s a kazánrendelet értelmében a szerelők kizárólag a kondenzációs gázkazán beépítésére kaphatnak engedélyt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?