INSIDER

Ezért törtek-zúztak a menekültek Debrecenben

Kiderült, mi indította el azt a konfliktust, melynek végén a debreceni menekülttáborból többszázan törtek ki és randalíroztak, gyújtogattak.
címkék:

Két menedékkérő között keletkezett először vallási vita  hétfő délután a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásán - írja a police.hu.

Megtaposta a Koránt

A nézeteltérés oka az volt, hogy az egyik menedékkérő elvette a másik - egyes információk szerint a lapok között 200 eurót tartalmazó - Koránját, majd az egyik épületbe berohanva megtaposta azt. A konfliktus elmérgesedett, abba az állomáson tartózkodó menedékkérelmet benyújtók közül több százan kapcsolódtak be, majd egy csoportjuk kitört a befogadó állomás területéről Debrecenben, a Sámsomi útra. A rendbontás az úton is folytatódott: a menedékkérők kukákat borogattak és gyújtottak fel, ott parkoló járműveket rongáltak meg.

Megfékezték a rendalírozókat

A rendőrség 154 rendőr bevetésével kordonokat felállítva és a feldühödött tömeg megfékezése érdekében gázcsapásokat alkalmazva visszaszorította a tábor területére a közterületen randalírozókat. A rendőrség a konfliktus résztvevőit szétválasztotta, egy embert előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A történtek során egy rendőr megsérült, a Készenléti Rendőrség főtörzsőrmesterét egy kővel megdobták. A rendőr sérülését a helyszínen ellátták.

Az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a rendőrség a helyszínen és környékén továbbra is fenntartja a kiemelt rendőri jelenlétet.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?