INSIDER

Ezért nem mennek el VV Fanni szülei a keddi tárgyalásra

Távol marad Novozánszki Fanni családja a lány meggyilkolásával gyanúsított férfi első tárgyalásáról. A Fővárosi Törvényszéken kedden kezdődik az elmúlt évek legrejtélyesebb emberölési ügyének pere. Bár B. Lászlót már egy héttel a valóságshow-szereplő eltűnése után őrizetbe vették, a fiatal lány teste a mai napig nem került elő.
  • Szerző: Ripost

Több mint két évvel Novozánszki Fanni eltűnése és halála után is olyan mély érzelmek dúlnak a szüleiben, hogy képtelenek elmenni a gyilkosság tárgyalására – tudta meg a . Képtelenek szembenézni azzal az emberrel, akit lányuk meggyilkolásával vádolnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Fővárosi Főügyészség szerint B. Lászlónak nem volt állandó munkahelye, rendszeres jövedelme, ellenben igen-igen szeretett költekezni. Igényei fedezésére folyamatosan pénzt kért kölcsön, csakhamar jelentős tartozást halmozott fel. Ekkor hallott az escortként dolgozó Fanniról és arról, hogy a lakásán sok készpénzt tart. Úgy döntött, hogy akár erőszakos úton is, de pénzt szerez tőle.

Miután Fanni november 20-ikán beengedte a lakásába, ott haláláig bántalmazta őt. Ezután a lakásban talált értékeket, néhány holmit, ami a lány elutazásának látszatát keltette, és a holttestet felnyalábolta, és autójába rejtette. Először Siófokra utazott, majd másnap a szalkszentmártoni bányatavakon keresztül a Duna bal partján lévő, elhagyatott, használaton kívüli kompátkelőhöz hajtott, a testre követ kötött, majd a folyóba dobta. Két nap múlva pedig újabb értékeket vitt el a lakásából.

Családja még hónapokon át reménykedett Fanni felbukkanásában, majd abban bíztak, hogy legalább a holtteste előkerül, hogy méltó módon búcsút vehessenek tőle.

B. László mindvégig tagadta a gyilkosságot, még hazugságvizsgálatra is vállalkozott. Az ügyészség mégis nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat ellene.

„Megdönthetetlen bizonyítékok vannak ellene, többek között egy kamerafelvétel, amelyen jól látszik, hogy a fiatal lányt az autóhoz viszi. Ugyanakkor kétlem, hogy a keddi előkészítő ülésen beismerné a tettét, arra számítok, hogy be kell bizonyítani a bűnösségét” – jelentette ki dr. Lichy József, a Novozánszki család ügyvédje. – „Az ügyfeleim nem jönnek el. Fanni édesanyját nagyon megviselték a történtek, teljesen elzárkózik a nyilvánosságtól. Az édesapja pedig attól tart: ha meglátná a lánya gyilkosát, nem tudna uralkodni magán.”

És ezeket olvastad már?