INSIDER

Ezért nem megy 100 forint alá a dinnye ára!

A legtöbb piacon már a magyar sárgadinnyét árulják, míg görögből még főleg a külföldi kapható, ami drágább is. De pár nap, és abból is jön a magyar szezon! Az áruházláncok azt ígérik, hogy vasárnapig kifuttatják az összes importot a boltokból.
  • Szerző: Ripost

Már most rengetegen veszik a görögdinnyét, pedig az igazi szezonja még el sem kezdődött. Kilója most 200-400 forintos áron kapható a fővárosi Vásárcsarnokban – de pár nap, míg jön a magyar dinnye és az árcsökkenés! A jóslatok szerint 100-130 forint közé esik a görögdinnye kilónként ára – sajnos nem megy le a lélektani határ, a 100 forint alá. Hogy miért? Meglepő módon azért, mert nagyon jó a magyar termés! Kiváló és rengeteg lesz a dinnye, miközben Dél-Európában rossz volt a szezon a fagyok miatt – és a magyar termelők sokat fognak exportálni, hogy végre nyereségesek lehessenek.

Az igazi szezon július első napjaiban kezdődik, akkor idehaza már várhatóan mindenhol csak magyar dinnyét lehet kapni. A sárgadinnye szezonja viszont már most dübörög. A %% a legolcsóbb sárgadinnyét 260, a legdrágábbat 500 forintos darabáron látta ugyanezen a piacon.

Arról, hogy mit mondtak a vevők és az árusok az idei dinnyéről, valamint hogyan választhatunk belőle igazán finomat, a szombati napilapban közlünk részleteket!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?