Létrehozva: 2020.01.24.

Ezért késelte meg a rendőröket az erdőkertesi ámokfutó

V. László évek óta fenyegette, és zaklatta a rendőröket, mert azt hitte, hogy a menyasszonyát a titkosszolgálat rabolta el.

Amint a Ripost is beszámolt róla, mentőhelikopter szállt le csütörtökön a Pest megyei Erdőkertesen, miután egy férfi rongyba tekert késével rátámadt két rendőrre egy civil autóban.

Képünk csak illusztráció!

A Bors információi szerint V. Lászlót tavaly július óta házi őrizetben tartották a hatóságokaz élettársa bántalmazása miatt. De a férfi már korábban is a rendőrség látókörébe került: még 2016-ban indult ellene eljárás emberölés kísérlete miatt, végül könnyű testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak miatt emeltek vádat ellene 2017 áprilisában.

A férfi a támadás előtt válltörése miatt a váci kórházban töltötte a szerda éjszakát, csütörtökön éppen onnan szállították haza, amikor egy elrejtett, rongyba csavart filézőkést húzott elő és azzal megvágta a mellette helyet foglaló P. K. őrmesternő nyakát, majd megsebezte az elöl ülő sofőr, P. Z. főtörzsőrmester arcát is. Az őrmesternő megőrizte lélekjelenlétét, kiszállt a kocsiból, csőre töltötte fegyverét és az erősítés megérkezéséig ott tartotta az elkövetőt. Amikor az egyenruhások kiszállították az autóból V. Lászlót, a férfi még sípcsonton rúgta az egyik rendőrt. A megkéselt rendőröket stabil állapotban a fővárosi Honvéd Kórházba, az ámokfutót pedig a gödöllői kapitányságra szállították.

Pásztor László, Erdőkertes polgármestere szerint a támadás előre kitervelt lehetett.

„László korábban a polgárőrség tagja volt, a lelkiismeretes munkájáért még kitüntetést is kapott. De aztán minden megváltozott” – mondta a lapnak a polgármester.

A férfi ígéretes jövő előtt állt, akkor indult el a lejtőn, amikor eljárás indult ellene a menyasszonya brutális bántalmazásáért. A nő ezután elhagyta őt, László pedig bekattant, és valóságos hadjáratot indított a rendőrök ellen.

„Azt hangoztatta, hogy elrabolta tőle Hajnalkát a titkosszolgálat. Zaklatta a rendőröket, fenyegetőzött, hogy elkapja őket és a családjukat is” – mesélte a napilapnak egy helybéli.

V. László ámokfutása előtt néhány órával még a Facebook-oldalára posztolt, amiben az általa elraboltnak hitt menyasszonyára tett utalásokat, illetve arra, hogy a hatóságok őt el akarják hallgattatni.

„Kényszerítették Hajnit, hogy hagyjon el! Illetve azzal fenyegették – amivel engem is –, ami beigazolódni látszik, hogy örök életemre börtönbe kerülök. Én nem működök együtt, ezért a mai nappal fenyegetésüket betartva zárt osztályra visznek, hogy kémiailag kivégezzenek, ahogy a Teréz körúti robbantóval is tették!” – írta le a férfi, akinek a titkosszolgálattal kapcsolatos képzelgései volt menyasszonya korábbi munkahelyéhez vezethetőek vissza. A nő ugyanis az Alkotmányvédelmi Hivatalnál dolgozott, ahonnan később kirúgták.

V. Lászlónak csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszéken kellett volna megjelennie, hogy volt élettársa bántalmazása miatt a kényszergyógykezeléséről döntsenek.

„A bűnügyi felügyelete alatt az őt ellenőrző rendőröket rendszeresen fenyegette, szidalmazta, sértegette, illetve adatokat is gyűjtött róluk. A házkutatás során egy gázriasztó fegyvert is lefoglaltak tőle. Az elmeállapotát megfelelően nem tudták megvizsgálni, mert nem volt együttműködő, ezért a nyomozási bíró tegnap délután egy órakor döntött volna arról, hogy elrendeljék-e az elmeállapotának megfigyelését egy zárt pszichiátriai osztályon” – nyilatkozta a lapnak a bíróság szóvivője, Kenese Attila.

A Központi Nyomozó Főügyészség most hivatalos személy elleni erőszak miatt indított nyomozást.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"El sem hiszem, szinte most született" – SMA Tomika iskolás lett

INSIDER

Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó

INSIDER

84 ezret fizetett a 4 ezres ebédért - keresik a szigetszentmiklósi étterem pórul járt vendégét

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin