INSIDER

Ezért kellett megműteni a soroksári futónő feltételezett gyilkosát

R. Szilveszter jelenleg a tököli rabkórházban lábadozik, a férfit egy szemmel látható elváltozás miatt kellett megoperálni...
  • Szerző: Ripost

Tanúkihallgatásra idézték a rendőrök néhány napja az öt éve futás közben brutálisan meggyilkolt Kardosné Gyurik Krisztina édesanyját. A gyilkossággal gyanúsított, jelenleg börtönbüntetését töltő R. Szilveszter gyermekkorában közel lakott későbbi áldozatához, és iskolájuk sem esett messze egymástól. Ez alapján könnyen elképzelhető, hogy a gyanúsított korábbról ismerhette Gyurik Krisztinát. A nyomozók erről is kérdezték Krisztina idős édesanyját.

Az ügyfelemet többek között arról kérdezték, hogy ő, esetleg a lánya korábban ismerhette-e a gyanúsított férfit. Más fontos kérdések is elhangzottak, de arról nem kívánok nyilatkozni – mondta a Borsnak dr. Surdy Miklós, aki hozzátette: Krisztina családjának határozott véleménye, hogy a lányuk nem ismerte a gyilkosát.

R. Szilvesztert öt évvel a brutális gyilkosság elkövetése után, szeptember elején azonosították, miután a DNS-e egyezést mutatott a helyszínen és az áldozaton talált nyomokkal. A nyirokbetegséggel küszködő férfi a gyanúsítása előtti héten került át a Sopronkőhidai börtönből a tököli rabkórházba. A szemmel látható nyaki elváltozás miatt műtétre szorult, az operációt elvégezték, a negyvenéves férfi azóta lábadozik. Állapota nem súlyos, nincs életveszélyben, így bármikor kihallgathatják.

Tényfeltáró vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese nemrég, miután kiderült, hogy Krisztina telefonja 2013. októbere óta a sopronkőhidai börtönben volt letétben, gyilkosa nem szabadult meg tőle.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?