INSIDER

Kiderült végre, ki és miért járja macinak öltözve Budapestet: ő Maci mama

Sikerült leleplezni a hölgyet, aki macinak öltözve utazik a fővárosban, a róla készült fotótól felrobbant az internet. Sokkal több rejlik a történetben, mint az „egyszerű mackóőrület”.
  • Szerző: Ripost

Maci mama, ahogy az ismerős gyerekek hívják őt, az utóbbi hetek sztárja volt. Bejárta az internetet és a sajtót is a kép a néniről, aki maciszettben utazik az egyik belvárosi buszon. A Metropol szerkesztősége is szívébe zárta Maci mama történetét, így felkutatták Maci mamát, aki készséggel mesélt az életéről. Kiderült: van egy hatalmas mackógyűjteménye, aminek első darabjáról részletesen beszámolt. Elmesélte a jellegzetes maszkja mögött rejlő aranyos kis történetet is.

Maci mama

Maci mama

Az első medve és egy 10 éves kislány története

A gyűjtemény nevét is az első darabja ihlette meg, ami a szeretet erejével került Méhész Ottóné Radócz Éva tulajdonába. Mondhatni: beleszeretett az egyik gyereke iskolatársának kis játékába, valamiért már első látásra teljesen magával ragadta a kis mackó, így kölcsönkérte a 10 éves Bettinától. Mialatt nála volt, nagyon megkedvelte a macit, ezért fel is hívta a kislány anyukáját, hogy cserélhető-e bármire ez a bizonyos plüssállat. Az anyuka mondta, hogy a kislánynak kell válaszolnia, aki végül is nem adta oda a macit Évának, de itt kezdődött a történet izgalmas része.

Maci mama

Maci mama első mackója

„Délutáni foglalkozásokat tartok gyerekeknek, és így esett, hogy egy táborba mentünk a kislánnyal, meg is kértem, hogy hozza magával a táborba, de a vasútállomáson ő úgy fogadott: „bibibiii nem hoztam el a mackót”. Természetesen ezt én nem vettem magamra, de egy délutáni foglalkozás alkalmával arról beszéltünk, hogyan tudjuk a másikkal éreztetni, szeretjük őt. Elmagyaráztam a táborozó gyerekeknek, nem az a fontos, hogy valami drága legyen: az egyszerű, figyelmes ajándékok mutatják ki, mennyire törődünk valakivel. A kislány innentől elkezdte kérdezni, hogy mikor lesz a névnapom, születésnapom, de itt már sejtettem, hogy valamire készül. Eljött a tanév eleje, én már egészen máshova figyeltem, amikor Bettina odaszaladt hozzám a macival, és közölte: „ez örökre a tiéd” – mesélte a Metropolnak Maci mama, hogyan is került hozzá a legelső kis medvebocs, ami elindította a lavinát.

A kollekciónak részben az első maci miatt, részben más kedveskedések miatt a Szeretetgyűjtemény nevet adta. Volt, hogy csak az asztalán talált egyet, amiről még ma sem tudja, hogy kitől is kapta.
„Csak a plüssmackókból 5000 darab van, de vannak még mindenféle tárgyaim, amiknek maci formájuk van, ezeket viszont még sosem számoltam össze. A gyűjtemény folyamatosan gyarapodik, folyamatosan kapom őket, a plüssök egy részét természetesen én vettem. Gyakran van olyan, hogy megfog valami egy-egy maciban, emiatt aztán megveszem magamnak” – tette hozzá.
A kollekció, mint Éva elmesélte, körbement az egész országon, gyönyörű kiállítások voltak, és csodaszép rajzokat rajzoltak neki a gyerekek.

„Tehát mindenképpen átment a lényege, a szeretet” – tette hozzá a történetéhez.

Az unokának köszönheti, hogy ő lett a Maci néni

Évának sokféle vicces maszkja van, szeretett velük változatos lenni, korábban ő is nagyon sokat vett, de ez a macimaszk egy tökéletes karácsonyi ajándék volt, ami átvette a régi maszkok helyét, azóta mind a fiók alján hever. „Karácsonyra kaptam ezt a sapkát meg a maszkot a legidősebb unokámtól, és ez az ajándék ugye verte az összes többit. Azóta csak ebben a maszkban vagyok hajlandó elmenni itthonról. Azt gondolom, hogy ha már van valami rossz, abból próbáljuk a legjobbat kihozni” – mondta, hogyan is vált az ikonikus maci mamává...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?