INSIDER

Ezért foglalt Ilona az utolsó pillanatban helyet az M7-esen felborult buszra

Mivel a lánya néhány héttel korábban fürdött az Adriában, Ilona is szerette volna látni a tengert, ezért nagyon boldog volt, amikor egy nappal az utazás előtt sikerült helyet foglalnia arra a buszra, amely hazafelé tartva balesetet szenvedett az M7-es autópályán. A zirci védőnő nem élte túl a balesetet.
  • Szerző: Ripost

Nyolc ember vesztette életét vasárnap hajnalban az M7-es autópályán, amikor az egy napos horvátországi nyaralásból hazafelé tartva eddig tisztázatlan okok miatt egy betonpillérnek ütközött a busz, majd felborult.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

2021.08.15. Buszbaleset az M7 autópálya Szabadbattyáni lejárónál. Nnagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

A TV2 Tények című hírműsora megrázó interjút közölt annak a zirci védőnőnek a lányával, aki a buszon utazott.

A nő családja még nem gondolt semmi rosszra, amikor meghallották a hírt, hogy egy Horvátországból hazafelé tartó busz balesetet szenvedett az M7-es autópályán.

„Azért elküldtem egy linket anyunak azzal a szöveggel, hogy ugye nem ebben a buszban utazol? Miután semmi válasz nem jött sem tőle, sem a barátnőjétől, már ideges voltam„ – mesélte a hírműsorban Ilona lánya, Shett Csilla, aki könnyeivel küszködött.

„Én előtte néhány héttel fürödtem a horvát tengerben, így amikor az utolsó pillanatban adódott egy lehetőség a foglalásra egy nappal az indulás előtt, ezt megtette” – mondta a nő a Tényekben.

Szabadbattyán, 2021. augusztus 15.
Tûzoltók az árokból kiemelt, hajnalban balesetet szenvedett autóbusznál az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak.
MTI/Vasvári Tamás

Mint a műsorban elhangzott, Ilona fia és leendő menye ment volna Budapestre, ahová a busznak érkeznie kellett volna, ám mivel látták, hogy az asszony telefonja még Székesfehérvár környékén van, nem indultak.

„Ezeken az okostelefonokon már van olyan funkció, hogy be lehet azonosítani, hogy melyik körzetben van a telefon„ – mondta Csilla.

A család akkor kapott sokkot, amikor felhívták az utazási irodát, ahol közölték velük, hogy az a busz, amelyen Csilla édesanyja is utazott, balesetet szenvedett.

A család azonnal a kórházakat kezdte hívogatni, hogy hátha így megtalálják Ilonát, de sehol nem hallottak a nőről. Végül a rendőrségtől tudták meg, hogy Ilona nem élte túl a horvátországi kirándulást.

Egyelőre semmi biztosat nem lehet arról tudni, hogy mi okozta a tragédiát. A buszvezető családja kizártnak tartja, hogy a sofőr, aki egyébként elhunyt a balesetben elaludt volna, ezt támasztja alá az is, hogy a tragédia előtt nem sokkal ült a volánhoz a sofőr.

Nem zárható ki a műszaki hiba, vagy akár egy defekt sem. A korábban megszólaltatott egy közlekedési szakértőt is, aki szerint nem zárható az sem ki, hogy a sofőr valamitől megijedt és egy hirtelen kormánymozdulat következtében vált irányíthatatlanná a jármű.

Az okokra majd a szakértői vizsgálat derít fényt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?