INSIDER

Ezért érdemes most kimenni a Parlamenthez

Áll az Ország Karácsonyfája a budapesti Kossuth téren, a Parlament előtt. A méretes fenyőfa az ország északi részéből, a Borsod megyei Putnokról érkezett. A fa és a tér díszkivilágítását advent első napján kapcsolják majd fel.
  • Szerző: Ripost

Idén a putnoki Kováts Géza Sándorné felajánlásából érkezett a budapesti Kossuth térre a 18-20 méter magas, 65 centis törzsátmérőjű, 5-7 tonnás ezüstfenyő. A díszítéshez 2400 folyóméter ledes fényfüzért használnak, 33 600 színes izzóval. A fa körül 120 szánkóból álló kerítést állítanak fel.

A karácsonyfa mellé kerül a betlehemi jászol, amely december 24-én egészül ki a gyermek Jézussal. A fenyőfát egy 130 centis, 30 kilós csillag alakú, óarany világítású csúcsdísz ékesíti. A Kossuth tér és a karácsonyfa teljes díszkivilágítását advent első napján, vagyis ezen a hétvégén kapcsolják be. Az Ország Karácsonyfája adventtől vízkereszt napjáig díszíti majd a Kossuth teret, lebontása után pedig tűzifaként nyer új értelmet, melyet rászorulóknak ajánl fel az Országgyűlés Hivatala.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?