INSIDER

„Ezen a helyen erőszak, vér és könny lepte el a pesti utcákat. Soha nem fogjuk elfelejteni nekik”

Orbán Viktor beszédet mondott az október 23-ai megemlékezésen.
  • Szerző: Ripost

Orbán Viktor köszöntötte a magyarok mellett a többi nemzetiségű csoportot is, akik a fővárosba érkeztek.

„Régen láttuk egymást, sok mindent kell megbeszélnünk. De mindenek előtt emlékezzünk” – kezdte beszédét Orbán Viktor.

„Nem szokványos helyszín ez, 15 évvel ezelőtt ezekben a percekben itt farkasszemet nézett egymással a múlt és a jelen. 15 évvel ezelőtt az ifjú kommunisták október 23-ból november 4-et csináltak. Egyik oldalon gumilövedék, vízágyúk, másik oldalon a becsapott és megalázott nemzet állt, akiknek 50 év után megint azt kellett hallania, hogy hazudtak nekik.”

„Egyik oldalon a trükkök százaival kicsalt hatalom, míg a másik oldalon a szabadság betűje mögött sorakozó emberek”.

Orbán Viktor szerint vannak pillanatok, amikor sokan úgy érzik, hogy elég volt.

Arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor mi magyarok megmutattuk a világnak és ellenségeinknek, hogy mire vagyunk képesek és kik vagyunk. Nem azt kérdeztük, velünk van-e az Isten, hanem azt, mi az Istennel vagyunk-e.

Arra a pillanatra emlékezünk, ami örökké élni fog a világ szabad nemzeteinek emlékezetében – mondta a kormányfő. A magyar név megint szép lett, méltó régi nagy híréhez – tette hozzá.

Ezen a helyen erőszak, vér és könny lepte el a pesti utcákat 2006-ban. Lassan mondom, hogy mindenki megértse: ezt soha nem fogjuk elfelejteni nekik.

Orbán Viktor közölte, hogy négy hosszú évet vártunk, hogy elégtételt vegyünk. „Azt kapták büntetésül, amit mi jutalmul: kétharmados választási győzelmet. Elsöpörtük 2010-ben a szocialista Magyarországot” – tette hozzá.

1956-ban Gerő Ernőék hanyatt-homlok menekültek Moszkvába, 2006-ban nem volt ilyen szerencsénk.

„A szocialisták vezetője itt maradt a nyakunkon, és mai napig itt kísért mint az országház fantomja” – mondta Orbán. Évek kellettek jóvá tenni a baloldal rombolását, és a nemzeti egység végig fennmaradt – mondta a kormányfő.

Talpra állítottuk Magyarországot.

„Egymillió új munkahely jött létre, és lerúgtuk a devizahiteleket, és jövőre a minimálbér is nagyobb lesz, mint az átlagbér a szocialisták idején, másfélszeresére nőtt a nemzeti vagyon” – mondta Orbán. Az unióban nálunk a legalacsonyabbak a rezsiköltségek – tette hozzá. Magyarország ma már olyan erős, hogy egyszerre becsülje meg a fiatalokat és az időseket.

A 13. havi nyugdíjat visszaépítjük, a gyermeket nevelő családok visszakapják a befizetett adójukat, a fiataloknak nem kell szja-t fizetni -
mondta a kormányfő.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy amikor letörtük a rezsiárakat, és amikor hazaküldtük az IMF-et, akkor ránk támadt az egész Európai Unió. Hasonló történt, amikor felépítettük a kerítést, és megállítottuk a migrációt, de ki emlékszik azon kormányfőkre, akik akkor ránk támadtak – mondta a kormányfő.

Az európai főméltóságok megint rólunk, de nélkülünk akarnak dönteni, liberálissá vernek minket, ha beledöglünk is.

Brüsszel ma úgy viselkedik velünk és a lengyelekkel, mint az ellenségekkel, Brezsnyev-doktrína levegője járja át a levegőt.

„De mi vagyunk a tüske a köröm alatt, a bot a kerékben, mivel nem boldogulnak velünk.

Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb ha elkerül a Góliát -

tette hozzá.

Csak egy baloldal van

A kormányfő szerint a baloldal mindig ott ártott, ahol csak tudott. Megint szervezkednek, és fenekednek és szórják a gyűlölködés és a viszály magvait. A kormányfő arról is beszélt, hogy a farkas meg fogja enni a nagymamát, és már meg is ette, és ezért tűnt el mindenki az összefogásban, de még van hely ott az újabb és újabb percemberek számára.

Csak egy baloldal van, akik 15 évvel ezelőtt az emberek közé lövettek, most újra a színpadra készülne, és a nagy vízen túl készülődik Gyuri bácsi.

Amikor kellett volna, hogy jöjjenek, akkor nem jöttek, míg most nem hívtuk őket, de itt vannak.

Most nem lőfegyverük, hanem Facebookjuk van. A meghívónk a szovjet megszállás alóli felszabadításra szólt, és nem arra, hogy beavatkozzanak a demokráciánkba – mondta a kormányfő.

Ma sem az számít, amit Brüsszelben, Washingtonban akarnak, mert a magyarok sorsáról a magyarok fognak dönteni – mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy senki ne feledkezzen meg a saját személyes felelősségéről.

„A szabadságért mindent nap meg kell harcolni itt a Kárpát-medencében. Mi ugyanabban hiszünk, és ezért vagyunk együtt. Aki idegen támadásokkal szemben a családját védi, az arra is számíthat, hogy igaza van” – tette hozzá. Az igazság az 1956-os szabadságharcosok oldalán állt.

Mi századok óta ugyanazt akarjuk: igazságot Magyarországnak.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy ha meg akarjuk védeni a rezsicsökkentést, a nyugdíjunkat, a fizetésünket, a mindennapi életünk szabadságát, akkor mindenkinek ki kell venni a részét a küzdelemből. „Ami ma elég, az holnap kevés, minden magyarra számítunk, akinek fontos a magyarság jövője” – mondta Orbán Viktor.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb diós és mákos bejgli
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?