INSIDER

Ezeket bámulta a tömeg a pesti aszfalton

Hihetetlen, hogy mekkora tömeg verődött össze tegnap azért, hogy ilyen őrült dolgot láthasson. Budapest belvárosa teljesen felbolydult, ami nem is csoda.
  • Szerző: Ripost

Csikorogtak és füstöltek a gumik, az aszfalton is jól látható nyomot hagytak tegnap a versenyautók kerekei Budapest belvárosában. A több ezer ember nem panaszkodhatott a kissé szeles, de alapvetően kellemes, napos időjárásra sem. A nézősereg azért gyűlt össze május 1-jén, hogy egyebek mellett a Formula-1 holland fenegyerekét, Max Verstappent figyelje, amint eszeveszett sebességgel száguld az Andrásy úton és környékén.

Budapest történelmi belvárosában immár hetedik alkalommal rendezték meg a Nagy Futamot, amelyen felvonult a hazai autó és motorsport színe-java, és persze külföldi sztárok is tiszteletüket tették.
Ez a rendezvény minden évben jó alkalmat nyújt arra, hogy a nézők testközelből is láthassák a versenygépeket, személyesen találkozzanak a pilótákkal, és ehhez még csak messzire sem kell menni, hiszen az utcai parádé az Erzsébet tér – Andrássy út – Oktogon útvonalon zajlott.

A Formula-1-es autókon kívül a nézősereg láthatott oldtimereket, sőt túraautó- és ralibemutatót is. A nézők körében nagy sikert aratott Kiss Norbi és Michelisz Norbi autós parádéja is.

Az érdeklődést jól jellemezte, hogy Max Verstappen körül százak tolongtak, hogy az ifjú autóversenyző megajándékozza őket egy-egy autogrammal.

Emellett országszerte számos érdekes, vidám programokkal várták a kicsiket és szüleiket is a majálisi rendezvényeken.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?