Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.02.19.

Ezekért a bűnözőkért fizet szép summát a rendőrség

Megoldatlan ügyek és szabadlábon élő gyilkosok – milliókat is kifizet a rendőrség azoknak, akik információikkal elősegítik a gyilkosok kézre kerítését. Hétfőn 10 millió forintos vérdíjat ajánlottak fel annak, aki egy 2006-ban történt emberölés felderítésében segít. A Ripost utánanézett, milyen érdekes ügyekben van még kitűzve nyomravezetői díj – a közel 140 esetből persze csak néhányat tudunk felidézni.

10 millió forint

14 éve keresik az eltűnt édesanyát

2006. július 22 -én virradóra szentesi albérletéből nyomtalanul eltűnt Koncz Judit, magára hagyva kétéves kislányát, Diánát. Ezt a gyerek apja, D. Lajos jelentette be, aki kapcsolattartásra érkezett a kislányához. Kezdetben közigazgatási eljárásban vizsgálták az ügyet, de rengeteg gyanús körülmény merült fel. A nő papucsban, fehér alsóneműben és kék hálóingben volt, eltűnt a biciklije és az útlevele is, ami azóta sem került elő. Azon a hajnalon elpusztult Judit házőrző kutyája is, megmérgezték. Állatkínzás miatt is nyomozott a rendőrség, de a tettes nem került elő. Rábukkantak viszont a nyomozók a kertben az édesanya fél pár fülbevalójára.

Koncz Juditot ma is keresik
Fotó: police.hu

A kislányt az édesapja nevelhette tovább, aki két hónappal a haláleset előtt tért haza Németországból, ahol 16 hónapot ült börtönben lopásért. Ugyancsak furcsa, hogy a nő eltűnése után egy hónappal kézigránát robbant a szentesi jegyző házának erkélyén. A támadással D. Lajost gyanúsították, akiről mindenki tudta, hogy haragban áll a jegyzővel, de kedden jogerősen felmentették.

A nő holtteste nincs meg, pedig korábban a Tiszában is keresték. A rendőrség most azt reméli, hogy a 10 millió forintos nyomravezetői díj kellő ösztönzés annak, aki tud valamit arról, ki gyilkolhatta meg az édesanyát és hová rejthette a holttestét.

1 millió forint

Fejbelőtték a benzinkutast

2002. október 4-én lelőtték a veszprémvarsányi benzinkút kezelőjét, a 35 éves Rummel Pétert. A férfi egyedül dolgozott a kúton, amikor belépett három idegen. A helyszínelés során számos lábnyomot találtak, a legtöbbet természetesen olyanoktól, akik naponta bejártak az irodába, háromféle lábnyomnak azonban nincs meg a gazdája. Feltételezhető, hogy valaki közülük adta le a végzetes lövést. Alighanem rablótámadásról van szó, hiszen a kút a településen kívül van és nem volt bekamerázva. A nyomozók úgy rekonstruálták a történteket, hogy ketten nézelődhettek, míg a harmadik kért valamit, és amikor fizetnie kellett volna, akkor emelte fegyverét a kutasra. Péter nem állt ellen, így felkapták a pénztárgépet és kivitték a kocsiba. Elvittek 50 ezer forintnyi telefonfeltöltő kártyát és nagy mennyiségű cigarettát is, összesen 1,3 millió forint értékben. Megkérdezhették a kutast, hogy hol tartják a nagyobb összeget, mert Péter bevezette az egyik rablót az irodai páncélszekrényhez, ott lőtték főbe. A gyilkos megijedhetett vagy a barkácsolt fegyver magától is elsülhetett. A rablók otthagyták a páncélszekrényt és elmenekültek. A fegyverrel azóta sem követtek el bűncselekményt, és a feltöltőkártyákat sem használták.

A kirabolt benzinkút. Fotó: kisalfold.hu

1 millió forint

Reklámszatyorba csomagolta az újszülöttet

Fotó: Bors

2013. április 22-én Balassagyarmaton a Patvarci út és a Veres Pálné út melletti erdős területen, az ún. Springa-dombon az arra sétálók műanyag szatyorba, illetve egy ruhaneműbe csomagolva halott újszülöttet találtak. A fiúgyermek 24-48 órán belül születhetett. Az anyát azóta is keresi a rendőrség.

Rajz az anyáról. Fotó: police.hu

 

1 millió forint

Baltával verték agyon a házaspárt

2011. április 17-én brutálisan meggyilkoltak egy idős házaspárt Szikszón. Először egy magát rendőrnek kiadó férfi felhívta őket és azt mondta nekik, hogy idegenek másztak be a kertjükbe, de a rendőrség nemsokára megérkezik hozzájuk, ezért hagyják nyitva a kaput. A 83 éves férfi és 79 éves felesége gyanút fogott, ezért hívták a 112-es segélyhívót. Az ügyeletes tiszt arra kérte őket, hogy zárkózzanak be, ne engedjenek be idegeneket, rendőrt küld a helyszínre. A házaspárhoz valóban egy idegen csengetett be, ezért újra hívták a rendőrséget, de mire a rendőrök kiértek, az idegen eltűnt. Másnap azonban sikerült valakinek megtévesztenie az idős házaspárt, mert a késő esti órákban beengedték a házukba. Már aludtak vagy aludni készültek, a hálóruhára vettek fel kabátot, úgy nyitottak ajtót.

Fotó: police.hu

A két idős ember megkötözött holttestét az épület más-más részein, három nappal később találta meg az egyik szomszéd. Halálukat többszörös koponyatörés okozta: agyonverték őket egy baltával. 2018-ban a rendőrség letartóztatott egy férfit, aki megbukott a hazugságvizsgálón. Jelenleg is folyik a nyomozás, de a rendőrség továbbra sem vonta vissza a vérdíjat.

3 millió forint

Ki ölte meg Szathmáry Nikit?

1998. január 14-én tűnt el a hétéves Szathmáry Niki.

Fotó: facebook

Gyulán a néptánc órájáról indult hazafelé, de soha nem érkezett meg. Három éven át az egész ország eltűntként kereste, akkor találták meg zsákba csomagolt holttestét a nádvágók. A gyermek borzalmas gyilkosság áldozata lett, de azóta sincs meg a tettes.

4 millió forint

Pénzszállító autó volt a célpont

2009. szeptember 17-én éjszaka a Group 4 Security Kft. pénzszállító autóját lövésekkel állították meg az M1-es autópályán, majd megpróbálták kifosztani. Az elkövetőket megzavarták a helyszínre érkező rendőrök. A támadók rálőttek a rendőrautóra és a benne ülő rendőrökre, és az értékeket hátrahagyva elmenekültek. A támadás során az egyik rendőr életveszélyesen megsérült. A rendőrség még abban az évben felajánlott a nyomravezetőnek kétmillió forintot, amit a cég megtoldott ugyanennyivel.

Fotó: MTI

10 millió forint

Rálőttek a rendőrpalotára

2007. február 13-án legalább 15 lövés érte a rendőrség budapesti, Teve utcai székházát. A támadást látta a parkolóőr, illetve a székház előtt álló rendőrök is, sérült nem volt. Az elkövetők egy sötét Volvo 3-as autóval menekültek el, melynek a hátsó részén lévő Volvo-feliratból az utolsó „O” betű hiányzott. A mai napig nem tudni biztosan, kik lőttek.

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

Ki kaphatja meg a kitűzött díjat? Az összeg annak fizethető ki, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti és az elkövető azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti. A rendőrség szükség esetén garantálja, hogy az informátor személye titokban marad, illetve gondoskodik védelméről, amennyiben az indokolt. A nyomravezetői díj egyébként adóköteles, meg kell utána fizetni a 15 százalékos személyi jövedelemadót. 100 millió forint volt a legtöbb A valaha volt legnagyobb vérdíj Magyarországon 100 millió forint volt, amit az emlékezetes romagyilkosságok felderítéséért ajánlottak fel. Végül ezt az összeget senki nem kapta meg. Ugyancsak nem fizettek annak a férfinak, aki megtalálta a móri, nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás fegyvereit. A 25 millió forintos vérdíjat az a K. Attila kapta meg, aki rossz nyomra vezette a rendőröket. Szebenyi István azóta is harcol az igazáért és a nyomravezetői díjért. A Teréz körúti robbantó leleplezése is 10 millió forintot ért volna, de senki nem szolgált rá.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ördög Nóra és Nánási Pál bejelentette: vége

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Gyászol a magyar TV2: súlyos halálhír rendítette meg ma a sztárokat

hirtv.hu

Szabó Bálint kísérte az ATV-be Magyar Pétert

metropol.hu

Most jött: busz balesetezett Budapesten, tűzoltók emelik ki az utasokat

mandiner.hu

Újabb országok álltak Magyarország mellé az egyik legélesebb európai vitában

origo.hu

Imádja a luxust és dicsekszik pénzével a Magyar Péter mögött álló vállalkozó - videó

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Heti Top5: Nemazalány popsit villantott, az ifjú György hercegnek kettétört az álma

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

„Láttam, hogy boldogan ölelik egymást" - az ország kedvence lett a magyar sztárszülők gyermeke

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Egy 39 éves nő megvert két kalauzt a vonaton, majd megharapott egy rendőrt

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Ennyiért lehet idén vonattal az Adriára utazni

INSIDER

Rémes, mit hozott Sándor, de még durvább, amit Józseftől és Benedektől kapunk

INSIDER

Féltékenységből gyújtotta fel barátját egy férfi Budapesten

INSIDER

Jó hír a nyugdíjasoknak: újabb kedvezmény érkezik