INSIDER

Ezek az izgalmas programok várhatóak ma, a világkiállítás nyolcadik napján

Lassan a félidejéhez közeledik az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás, az érdeklődés pedig egyre nagyobb. Már több mint 780 ezren voltak kíváncsiak a különböző programokra.
  • Szerző: Ripost

Pénteken, a világkiállítás hetedik napján közel 30 ezer látogatója volt a HUNGEXPO-nak, ezzel a világkiállítás központi helyszínének látogatottsága már átlépte a 125 ezer főt. A Fátyol Iskolaprogram keretében az első héten több mint 16 ezer diákot láttak vendégül a világkiállításon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az izgalmas rendezvényeken már több, mint 780 ezer látogató vett részt. Lassan a félidejéhez közeledik az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás, az érdeklődés pedig csak egyre fokozódik a különleges programok iránt.

Mutatjuk a legérdekesebb szombati eseményeket!

A FeHoVa PLUSZ kereskedelmi kiállításnak már az első két napját is rendkívüli érdeklődés kísérte. A vadászok éves seregszemléjeként közismert rendezvényből pedig már csak két nap van hátra a HUNGEXPO E pavilonjában. A fegyver-horgász-vadász program és kereskedelmi vásár a világkiállításra érvényes belépőjeggyel látogatható.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (elöl, j) és Habsburg-Lotharingiai Károly fõherceg, a világkiállítás fõvédnöke (elöl, b) az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 25-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Habsburg-Lotharingiai Károly fõherceg, a világkiállítás fõvédnöke az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 25-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

A Kincsem Parkban szombaton 11.30-tól a Történelmi Lovas Egyesület látványos bemutatóját, majd agarász-, solymász-, fegyveres- és vadászíjász-bemutatót tekinthetőek meg.

Fotó: Ripost/Máté Krisztián

A D pavilon színpadán 11.30-tól a topolyai Cirkalom Táncegyüttes előadásával kezdődik a Délvidéki Nap szombaton. Ezután Kelemen Zsolt és bandája Agarász csárdás című előadása, majd a Szelence Énekegyüttes és a magyarkanizsai táncosok programja szórakoztatja a látogatókat.

A kutyás mesterkurzus ma is folytatódik a D pavilonban: 10.30-tól a retrievereké, 14 órától a német vizsláké a színpad.

15.30-tól a Vadász talk show vendége lesz Hidvégi Béla Conklin-díjas világvadász, a Safari Club International magyarországi chapterének alapítója, akivel Vágó Piros beszélget.

16 órától a színpadon megjelennek a magyar vadásztörténelem legjelentősebb alakjai, továbbá Sissi hercegnő és Madame de Pompadour is, ezt követően pedig a vadászdivat szerelmesei egy divatbemutatót láthatnak. A napot a Hungarikum Gálakoncert fellépői zárják 17 órától.

Ugyanitt, a D pavilon színpadán vasárnap 11 órától egy igazi különlegességnek, a Szarvasbőgő Európa-bajnokság döntőjének lehetünk tanúi. Az elődöntőt szombaton, a Gödöllői Királyi Kastélyban rendezik.

Fotó: Ripost/Máté Krisztián

 

Az F pavilonban egész nap agarászok és solymászok, agarak és különféle ragadozó madarak várják a látogatókat, 15 órától pedig érdekfeszítő előadások segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők a különböző hagyományos vadászati módokkal, továbbá 16.30-tól egy látványos beltéri sólyomröptetés szemtanúi is lehetnek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?