INSIDER

Ezek a józsefvárosi nyugdíjasok gyógyszer helyett inkább buliznak

A józsefvárosi Mozgó Protkó Vidám Csoport a koronavírus miatt kényszerpihenőt tartott, de most már mindannyian beoltva járnak a fellépésekre.

A nyugdíjasokból álló csoport tizenhat éve alakult. A csoport ötlete Hauer Judit fejéből pattant ki, akit kortól függetlenül mindenki csak „Anyácskának” hív.

A Mozgó Protkó Vidám Csoport visszatért a színpadra

A Mozgó Protkó Vidám Csoport visszatért a színpadra (Fotó: Metropol)

„Ez nemcsak önmagunk szórakoztatásáról szól, szeretjük a vidám mosolygós embereket, azt látjuk, hogy amit csinálunk, az a testet és a lelket is gyógyítja. Már a nevünk hallatán felderülnek az arcok, örülünk, hogy végül ez a név győzött az Isiász Balettkörrel szemben” – meséli Judit nevetve. „Amikor az első fellépésünk volt Szigethalmon, egy néni odajött a színpadhoz bottal, majd a műsor felénél elhajította és elkezdett táncolni. Akkor döbbentünk rá, milyen csodálatos a zene hatalma és egyértelmű lett, hogy ezt csinálnunk kell. A mottónk lett, hogy gyógyszer helyett inkább bulizunk.”

Ha kíváncsi vagy, milyen élethelyzetben pattant ki Judit fejéből a vidám csoport ötlete és kik azok az ismert énekesek, művészek, akik rendszeresen fellépnek velük és családtagnak számítanak, olvasd a www.metropol.hu oldalt vagy keresd a Metropolt a terjesztési pontokon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?