INSIDER

Ez várt a férfira, aki 20 kiló marihuánát akart becsempészni

Egy német férfi 19,5 kilogramm marihuánát próbált meg Magyarországra csempészni, ám a kábítószer-kereső kutya lebuktatta. Most megkapta büntetését.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas mennyiségű drogot, azaz 19,5 marihuánát talált a röszkei határátkelőhelynél a határrendészek kábítószer-kereső kutyája egy német férfi autójában. Az eset tavaly decemberben történt, amikor a drogcsempész belépésre jelentkezett a határátkelőhelynél. A kutya a kocsi két sárvédőjének ívében, valamint a hátsó ülés alatt is kábítószert szimatolt, sőt, még  az ülés támlájában is több kilogramm marihuána volt elrejtve.

A szakértői vélemény szerint a drogszállítmány hatóanyag-tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A férfit nyolc és fél év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék. Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője közölte, a férfit különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. Az ítélet ellen a vádlott és védője is fellebbezett – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?