INSIDER

Ez vár a győri rémre, aki elgázolt, majd megfojtott egy lányt

14 éve történt a brutális gyilkosság, a főügyészség most emelt vádat a férfi ellen: akár örök életére börtönbe kerülhet.
  • Szerző: Ripost

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség a férfi ellen, aki még 2003 szeptemberében Győrben elütött, majd megölt egy fiatal lányt.

A vádirati szerint az akkor 23 éves férfi figyelmetlenül vezetett, ezért autójával fellökte az előtte bicikliző 22 éves lányt Győrben. A nő elesett és elvesztette az eszméletét. A vádlott azonban halottnak hitte, ezért a csomagtartóba tette, majd elhajtott vele. Néhány perc múlva azonban hangokat hallott a csomagtartóból.

A férfi nem akarta, hogy a baleset miatt felelősségre vonják, ezért eldöntötte, hogy megöli a lányt. Eredeti úti célja, Bőny helyett egy földútra kanyarodott és egy fás-bokros területen megállt. Kinyitotta a csomagtartót, a kézzel-lábbal védekező lányt onnan kirángatta, több méteren át vonszolta, majd legalább fél órán át ütötte-verte és fojtogatta.

Miután a lány meghalt, a holttestet otthagyta, az autóval hazament, majd sötétedés után a holttestet a Mosoni-Duna árterére vitte. Az autót egy elhagyatott helyen hagyta, ismerősének pedig azt hazudta, hogy a járművet ellopták, ezért együtt feljelentést tettek. Másnap az autót a rejtekhelyéről ismeretlen helyre szállította.

A lány a közlekedési balesetben legfeljebb nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A halálát elhúzódó fulladás okozta.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság idén januárban közölte, hogy a 36 éves gönyűi gyanúsított korábban soha nem látta az áldozatot, és éppen telefonált, amikor elsodorta a bicikliző lányt. A férfi a gyilkosság után az autót egy illegális szlovákiai bontóba vitte, ezért nem találták meg a rendőrök.

A férfit idén január 11-én fogták el otthonában, miután egy másik bűncselekmény miatt a rendőrség látókörébe került. A férfi beismerő vallomást tett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?