INSIDER

Ez történik hamarosan Budapest 12 kerületében

Márciustól komoly útfelújítási programba kezdenek Budapest több fő útvonalán - tudta meg a Ripost. A munkálatok persze dugókkal járnak majd, de türelem: utána könnyebb lesz az autózás. Még idén megkezdődik a Lánchíd és a Várhegy alagút felújítása is.
  • Szerző: Ripost

Soha nem látott mértékben fejlődött, szépült Budapest az utóbbi években. Átépítették például a Széll Kálmán teret, felújították a Várkert Bazárt és a Múzeumkertet, most dolgoznak a Városliget megújításán. A program idén is folytatódik, a BKK a %% kérdésére összefoglalta, milyen közlekedési felújításokat végeznek el, közel 33 milliárd forint értékben. Ezeket egy térképen ábrázoltuk. Több útépítés már márciusban megkezdődik, és őszre el is készül.

A BKK-tól kapott tájékoztatás szerint az útfelújítás során a teljes útpályaszerkezetet átépítik, vagy több szakaszon az utat újra aszfaltozzák. Elvégzik a szükséges útszegély-felújítást, újjáépülnek az útmenti járdák, kapubehajtók, a parkolás rendezettebbé válik. Amennyiben az útfelújítás helyén indokolt, biciklitárolót létesítenek, vagy egyéb, a kerékpáros közlekedést segítő változtatásokat végeznek. Rendezik a zöldfelületeket, felújítják a közvilágítást és a vízelvezető rendszert is. Szükség esetén a biztonságos közlekedést elősegítő forgalomtechnikai eszközöket is telepítenek. Van olyan felújítás is, ahol utcabútorokat helyeznek ki, nyilvános illemhelyet építenek. A híd- és felüljáró felújításnál a létesítmények új szigetelést és pályaszerkezetet kapnak. A biztonsági korlátot is kicserélik, megtisztítják a víznyelőket. A támfalak és a hídfők beton felületein kijavítják a hibákat, megtisztítják a kőfelületeket, ahol szükséges, ott pótolják.

Útfelújítási menetrend

Ezeket az utakat jó lesz elkerülni a megadott időpontokban, mert felújítási munkálatok miatt részben vagy teljesen lezárják.

1. XI-XXII. kerület, Balatoni úti körforgalmak (Tanító és Háros utcai csomópontokban). – Már megkezdték, a befejezés júniusban várható.
2. XI. kerület, Fehérvári út (Hamzsabégi út – Lecke utca és Csurgói út – Kondorosi út közötti szakaszon). – Már megkezdték, a befejezés júniusban várható.
3. XVI. kerület, Bökényföldi út – Rákosligeti határút (Újszász utca – Cinkotai út között) és Cinkotai út (Rákosligeti határút – Nógrádverőce utca között). – Már megkezdték, a befejezés augusztusban várható.
4. II. kerület, Pasaréti út (Szilágyi Erzsébet fasor – Pasaréti tér között). – Márciustól októberig.
5. III. kerület, Mátyás király út (Bajáki Elemér utca – Szentendrei út között). – Márciustól szeptemberig.
6. XVIII. kerület, Béke tér felújítása, II. ütem. – Májustól novemberig.
7. III. kerület, Szentendrei út (Mátyás király út - Pünkösdfürdő utca között). – Májustól novemberig.
8. IV. kerület, Berlini út (Tél utca – Madridi utca között). – Májustól novemberig.
9. VIII. kerület, Dobozi utca, Magdolna utca (Népszínház utca – Fiumei út között). – Júliustól szeptemberig.
10. XVII-XVIII. kerület, Bélatelepi út – Csévéző utca. – Áprilistól augusztusig.
11. XXI. kerület, Táncsics Mihály utca (Széchényi I. u. – Károli G. u. között). – Októbertől 2020. júniusáig.
12. I. kerület, Széchenyi lánchíd, Várhegyi alagút és Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró felújítása. – Októbertől 2021. októberéig.
13. XIV. – XVI. kerület, Csömöri út – Drégelyvár utca, MÁV vágány feletti közúti híd felújítása. – Júliustól 2020. júliusáig.
14. III. kerület, Flórián téri felüljárók. – Májustól 2020. októberéig.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?