INSIDER

Ez tényleg lenyűgöző: a magyar állatvédő elképesztő története Indonéziából

A magyar férfi ott segít, ahol tud, hiszen az állatok nem tudják megvédeni magukat úgy, mint az emberek.
  • Szerző: Ripost

Az Indonéziában dolgozó állatvédő, Gönczi Miklós a napokban megmentett egy pangolint, azaz tobzoskát. Az állat a saját ürülékében, egy rozsdás ketrecbe zárva raboskodott, ahol már meg is sérült, sebei felülfertőződése pedig pusztulásához vezetett volna.

Miklós és munkatársai lefürdették, majd ellátták az állatot. A férfi a nak elárulta, hogy Indonéziában rengeteg állatot rossz körülmények között tartanak, ő ezen akar változtatni, próbálja megmenteni őket, köztük majmokat, hüllőket és madarakat is. A tobzoska egyébként már jól van, el is ásta magát. Ez látható az alábbi képen állatorvosa társaságában:

Miklós, aki jelenleg is több rehabilitációs központnak és állatparknak a vezetője, nemsokára tovább indul Etiópiába, ahol szintén egy állatpark létesítésében vesz majd részt. Elmondása szerint Afrika legszínvonalasabb parkján dolgoznak majd. Ezután Los Angelesbe vezet az útja, ahol egy hüllő rehab központot épít társaival, szintén az államok legszínvonalasabb létesítményét tervezik létrehozni. Miklós számára nincs megállás, hiszen világszerte rengeteg ismerőse van „állatos körökben”, így ha valami hasonlóra van szükség, mindig őt hívják.

És ezeket olvastad már?