INSIDER

Ez már pofátlanság: fura dolgokat mond a veronai busztragédia sofőrje

A veronai busztragédia tárgyalása megkezdődött, ám a sofőr el sem ment rá. A meghalt gyerekek szüleiben sok fájó kérdés maradt...
  • Szerző: Ripost

A szülők két dologra szerettek volna választ kapni: miért nem jelent meg V. János sofőr a tárgyaláson, és miért nem tiszteli őket a tragédia után annyira, hogy legalább válaszoljon a kérdéseikre?

A sofőr Békéscsabán élettársával egy kertvárosi családi házban él, amit egy két méter magas bádogkerítés takar. Az utcáról nem lehet belátni, teljesen alkalmas a rejtőzködésre.

V. Jánosra még több műtét vár. A baleset után a kiérkező veronai mentőknek azt mondta, ő vezetett. Később, a rendőröknek vi­szont már tagadta ezt.

Azt állítja, nem ült a volánnál, nem tehet semmiről – mondja az egyik helybéli férfi V. János törzshelyének közelében a Borsnak.

A sofőr a baleset után fél órával súlyos agyödémát kapott, majd sokáig lábadozott.

Úgy véli, az egészségügyi állapota miatt úgysem lesz büntethető, de mondta már azt is: lehet, hogy a tárgyalás végére már nem is él

– tette hozzá az egyik ismerőse.

V. Jánost Veronában és Budapesten is kezelték. Felépülése után hazatért, besétált a helyi önkormányzathoz, és új jogosítványt készíttetett magának. Nemrég azonban változott a helyzet, és a hivatal visszakérte tőle a dokumentumot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?