INSIDER

Ez már biztos: Minden idők legforróbb nyara jön, készülj fel rá

Perzselő hőség, száraz levegő és csapadékmentes nyár: a 2017-es év lesz a legforróbb, amióta a 19. század közepén megkezdték a rendszeres méréseket - jelzi az amerikai meteorológusokat tömörítő AccuWeather. A hőséget a pénztárcánkon is érezzük, lassan Magyarországon is többe kerül a hûtés, mint a fûtés.
  • Szerző: RIPOST

Kóstolót kaphattunk az idei rendkívüli nyárból tegnap: szokatlanul meleg, 29-30 fok volt. A hosszútávú előrejelzés szerint az idei nyár az eddigi legmelegebb lesz! A meteorológusokat tömörítő amerikai szervezet, az AccuWeather szerint Európára elviselhetetlen időjárás köszönt, hosszan tartó hőségre kell számítani.

Különösen júliusban, augusztusban lehetnek veszélyes hőséghullámok. Legalább egyszer lesz egy egész hétig tartó, extrém forró időszak. Az átlaghőmérséklet 32 fok körül várható, megdőlnek a melegrekordok

- mondta Alan Reppert, az AccuWeather vezető meteorológusa.

A napsütés miatt ritka vendég lesz az eső, nyár végére állandósulhat a szárazság

– tette hozzá.

Dávid Mihály mérnök, aki egyedi számítási módja szerint készíti az éves időjárás-előrejelzést, szintén úgy véli, hogy idén sokkal melegebb lesz, mint tavaly. A május végi kisebb lehűlés után június elejétől

egészen szeptember 7-ig tartósan meleg lesz,

sokszor mérhetünk 30 fok feletti hőmérsékletet. Számításai szerint szeptember 7-én lesz az első hideg nap, az első őszi fagy pedig október 12-vel érkezhet. A szakértő jóslata szerint is kevés lesz a csapadék.

Hogy mi várható még ránk idén nyáron és mennyit fogunk költeni a hűtésre, a szombati számából kiderül!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?