INSIDER

Ez lesz a gyilkos futómadár sorsa

A gyilkos futómadarat az áldozat többi 100 egzotikus állatával együtt bocsátják árverésre szombaton - jelentette a Gainesville Sun címû helyi lap.
  • Szerző: Ripost

Kész horror! Másodpercek tört része alatt támadta meg a korábbi gondozóját az óriási termetű kazuár. A férfi elesett az udvaron, amire felfigyelt az állat. Hatalmas éles körmeivel szó szerint széttépte a gazdáját. Most elárverezi az Egyesült Államok a gyilkos madarat.

Az aukció szervezője, az állatárverésekre szakosodott madisoni Scotty Wilson nem szabott meg induló árat, találgatásba sem bocsátkozott a leütési árról. Csak annyit közölt, hogy már több természetvédelmi szervezet is jelezte, hogy kész gondoskodni a madárról, ha nem akad rá vevő - adta hírül az MTI.

A tragédia egy 75 éves férfival történt

A strucchoz vagy az emuhoz hasonló óriási madár tulajdonosa, a 75 éves Marvin Hajos elesett háza udvarán, két kazuárja közül az egyik pedig rátámadt és hosszú, éles karmaival szétszaggatta.
    Az Új-Guineán és Ausztráliában őshonos kazuár magassága eléri az 1,80 métert, a hím tömege az 55, a nőstényé a 76 kilogrammot. A világ legveszedelmesebb madaraként tartják nyilván nagy termete és 10 centiméter hosszú karmai miatt. Képes akár 50 kilométeres sebességgel is futni.
Hajos hagyatékából licitálni lehet ártalmatlanabb állatokra is, köztük makikra, selyemmajmokra vagy arakangákra (egy színpompás papagájféle, Honduras nemzeti madara).

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?