INSIDER

Ez az utolsó nyárias nap, jelentős lehűléssel tör be a hidegfront

Hamarosan az időjárás is ősziesebbre változik, hétfőn még utoljára kiélvezhetjük a nyarat.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn északnyugaton, nyugaton zivatarok, északon helyenként záporok frissíthetik a levegőt, a legtovább délkeleten, keleten tart ki a napos idő. A Dunántúlon egyre nagyobb területen feltámad az északnyugatira forduló szél, majd többfelé erőssé, viharossá fokozódik. Délutánra nyugaton, északnyugaton 23-28, máshol 29-35 fokig emelkedik a hőmérséklet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre elsőfokú riasztást adott ki zivatar miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére. Felhőszakadás miatt elsőfokú riasztás lesz érvényben Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében. Elsőfokú hőségriadó lesz Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Kedden a Dunántúl déli, keleti felén és a középső, északi megyékben várható további eső, zápor. Délután északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, egyre nagyobb területen tisztul ki az ég. Az északias szél többfelé erős, viharos marad. Keleten, délkeleten még 25-29, máshol 19-24 fok várható.

Szerdán hűvös lesz a hajnal, 8-16 fokig hűl le a levegő. Csapadék ezen a napon már nem várható, napos, mérsékelten meleg idővel számolhatunk. Keleten élénk, néhol erős lehet az északkeleti szél. 22-28 fokig emelkedik a hőmérséklet – írja az Időkép.

És ezeket olvastad már?