INSIDER

Ez a magyar hamburgerező a legjobb Európában

Rangsorolta a világ legjobb hamburgerezőit a kétmilliós olvasótáborral rendelkező Big 7 Travel utazási magazin, és egy magyar hamburgert talált a negyedik legjobbnak. Csak egy új-zélandi, egy kanadai és egy ausztrál hely körözte le a Bamba Marha Burger Bárt, mely a legjobb lett Európában. A siker azonban nemcsak az övé, hanem a magyar termelőké is, hiszen mindent itthon szereznek be.
 • Szerző: Ripost

Nem egyszerű szavazáson, hanem teszteléssel, blogbejegyzések alapján és sok más módon választják ki a Big 7 Travel utazási magazinnál, melyik a világ legjobb hamburgere. A tesztelők minden országból válogattak résztvevőket, a végső eredmény megszületésében pedig nagy része volt egy szerkesztői gasztro-szakértő csapatnak is. Így lett negyedik a Budapesten már öt hamburgerezőt üzemeltető Bamba Marha Burger Bár. A is megnézte, mit tudnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

„Ez egy száz százalékig magyar vállalkozás, amit a barátaimmal indítottunk el” – mondta a -nak az internetes gasztroblogokon népszerű Jancsa Jani társtulajdonos. „Bár már volt vagy 300 hamburgerező a fővárosban, úgy gondoltunk, tudunk újat mutatni. Csak magyar beszállítóink vannak, a legjobb pék csinálja a bucikat és a legjobb marhákból készül a húspogácsa: gazda neveli őket stresszmentes tartásban, és nem a világ másik feléről érkeznek.”

Jancsa Jani
Fotó: Ripost olvasói fotó

Minden hónapban van valami újdonságuk, ami csak abban a 30 napban elérhető. Az utolsóként az Astoriánál megnyitott éttermük fiatalos, tegnap délben tele volt. Húsimádó és vegetáriánus munkatársunk is kapott fogára való hamburgert, és ugyancsak ízlett nekik. A vendégek a látványkonyhán figyelemmel is kísérhetik, ahogy frissen elkészül a harapnivaló. Az ott dolgozók nagyon büszkék a nemzetközi portálon elnyert előkelő helyezésre.

Fotó: Markovics Gábor

„A pult mögött is mindig jó a hangulat, a viccelődések feldobják a napot, de nem mehetnek a munka rovására. Mi is, a vendégek is szeretik ezt a helyet” – meséli Horváth Dóra pultos. „Ketten elöl a hamburgereket készítik, sütik a húst, egy kolléga hátul készíti elő az alapanyagokat, és egy pultos várja a vendégeket. Ha nagy néha valaki panaszkodik, azonnal kicseréljük az ételt vagy orvosoljuk a sérelmét, elégedetlenül innen vendég nem távozhat.”

Fotó: Markovics Gábor

Ami azonban leginkább visszacsalogatja a betérőket, az a hihetetlenül finom hamburger. Igaz, nem éppen olcsó, de a kiváló alapanyagok és a friss elkészítés, az egyedi szószok és apró ötletek élménnyé teszik a gyors ebédet, vacsorát.

Fotó: Markovics Gábor

Szoros volt a verseny

A Big 7 Travel szerint a világ legjobb hamburgerei itt kaphatók:

 1. Burger Geek, Auckland, Új-Zéland
 2. Mamo Burger Bar, Windsor, Ontario, Kanada
 3. Bread&Bone, Adelaide, Ausztrália
 4. Bamba Marha Burger Bár, Budapest, Magyarország
 5. Burger And Beyond, London, Nagy-Britannia
 6. Au Cheval, Chicago, USA
 7. Uniburger, Montreál, Kanada
 8. Bar Luca, Sidney, Ausztrália
 9. Sickies Garage Burgers, Fargo, Észak-Dakota, USA
 10. Benzin Grill, Koppenhága, Dánia

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?