INSIDER

Ez a hős rendőr segített a levágott ujjú masinisztán

Mindig magánál hordja mentős felszerelését, ami ezúttal is hatalmas segítségére volt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Jedzinák Ádám nem először bizonyította, hogy nemcsak kiváló egyenruhás, kemény férfi is, akinek helyén az esze. A törzsőrmester korábban öt évig mentőautó-sofőrként dolgozott, így ápolói alapkiképzést is kapott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jedzinák Ádám a bajba jutott férfit szakszerűen ellátta a forgalomirányító irodában
A törzsőrmester mindig magánál tart egy saját mentősfelszerelést
Fotó: Czerkl Gábor

„Tavaly novemberben Budaörsön történt egy háromautós baleset. Az egyik anyósülésen egy hölgy ült, akinek nyakigerinc- és nyílt bokatörése volt. Viszonylag sokat kellett várni a mentősök kiérkezésére, de addig is elláttam gerincmerevítővel és izolációs fóliával” – emlékezett vissza a Borsnak a hős életmentő, aki egyébként mindig magánál tart egy saját mentősfelszerelést, arra gondolva, hogy bármikor szüksége lehet rá.

Az elővigyázatossága ismét beigazolódott, amikor néhány nappal ezelőtt ugyancsak Budaörsön egy vasúti dolgozó szorult az ő segítségére. A szabálysértési előadó elsősorban irodai munkát végez, de amikor csak teheti, maga is kimegy terepre.

„Egy igazi rendőr az egyenruhában érzi jól magát” – mosolygott, és elárulta: boldog párkapcsolatban él, és a párja is büszke rá és újabb mentésére.

„A 49 éves férfi két ujjára a forgalomirányító irodában tettem egy fedőkötést, a hűtőszekrényből pedig kikapartam a jeget, és egy zacskóba szórtam, hogy legyen mivel hűtenem a lemetszett ujjperceket. A testrészeket az úr addig egy zsebkendőben szorongatta. Nem volt különösebben sokkos állapotban, de érthetően kissé megijedt” – mondta Ádám.

A Bors információi szerint a sérültet a baleseti sebészetre szállították, ahol ambuláns kezelésben részesítették. A fertőzés ellen kapott egy tetanuszinjekciót, ám végül az ujjperceket nem sikerült megmenteni.

címkék:
És ezeket olvastad már?