INSIDER

Esővel búcsúzik a vasárnap, jövő héten újabb fordulat jön

A vasárnapi esők, záporok után változást hoz a következő hét.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap reggel több helyen várható eső, zápor, de délelőtt északnyugat felől már egyre többfelé felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. Délen lesz felhősebb az ég, itt néhol gyenge csapadék még előfordulhat a kora délutáni órákban. Helyenként élénk lehet az északnyugati szél. Délután 18-24 fokot mérhetünk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Csóka Ferenc

Hétfőn már sokat süthet a nap, de délen, délkeleten fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 27 fok között alakulhat.

Kedden változóan felhős-napos időre készülhetünk. A délután megnövekvő gomolyfelhőkből szórványos záporok is kialakulhatnak a déli, délnyugati tájakon. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. Napközben 24 és 28 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Szerdán gyakran zavarhatják meg felhők a napsütést. A Dunántúlon erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de számottevő csapadék nem valószínű. Délután megerősödik az északi, északkeleti szél. Napközben 20-25 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Csütörtökön szeles, gomolyfelhős időre, 18-25 fokos maximumokra van kilátás – tájékoztatott az Időkép.

És ezeket olvastad már?