INSIDER

Esélyes, hogy elviszik a főnyereményt

Ezen a héten nagy az esély arra, hogy végre valaki elvigye az Ötöslottó gigászi, rekord főnyereményét, a 6,242 milliárd forintot. Ugyanis a mostanihoz hasonlóan 2003-ban és 2015-ben is 37 hét telt el, amikor az 5-5 milliárd feletti összeg gazdára talált.
  • Szerző: Ripost

Egyre többen választják az online játékot, hogy ne kelljen sorban állniuk a lottózóban, kedvelt az SMS lottó és az Okoslottó alkalmazás is.

Fotó: Facebook

1957. március 7-én tartották az Ötöslottó első sorsolását, így a játék nemrég ünnepelte a 63. születésnapját. Ezalatt mindössze kétszer hozott 5 milliárd forint feletti főnyereményt a sorsolás, 2003-ban 5 milliárd 92 millió forintot, míg 2015-ben 5 milliárd 49 millió forintot nyert valaki, mind a kétszer 37 hete halmozódott a nyeremény. Ezek az összegek azonban már messze elmaradnak a mostani, 6,242 milliárdos jackpottól.

A gigászi nyeremény nem nőhet a végtelenségig, legfeljebb egy évig. Ha akkor sincs ötös, a pénzt feloszthatják a többi nyertes között, vagy külön nyereménysorsolásokat tarthatnak. Most több mint 9 hónapja nem volt ötös, és még 15 héten át, június végéig halmozódhat a főnyeremény.

Aki a hétvégén eltalálja mind az öt számot, az 90 napig, június 19-éig jelentkezhet a giganyereményért, amit különböző számlaszámokra utaltathat, egy személyes beazonosítás után. Ilyenkor megkérik, hogy töltse ki a nagy nyertesek kérdőívét, amiből aztán többet megtudhat a közönség a szerencsésről anélkül, hogy akár a környezete számára is beazonosíthatóvá válna. Magyarországon – ellentétben az angolszász országokkal – nem szoktak nyilvánosan eldicsekedni a szerencséjükkel a nyertesek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?