INSIDER

Érte gyújtott gyertyát Orbán Viktor

Magyarország miniszterelnöke is csatlakozott a Yellow Candle kezdeményezéshez, és gyertyát gyújtott a holokauszt elfeledett áldozataiért.
  • Szerző: Ripost

Megható fotót töltött fel az Instagram-oldalára Orbán Viktor, amivel mindenki figyelmét szeretné felhívni arra, hogy emlékezzünk meg a holokauszt elfeledett áldozatairól.

Április hetedike ugyanis az úgynevezett Light the Yellow Candle, vagyis a sárga gyertyaláng napja. Ekkor világszerte – a zsidókra a holokauszt alatt rákényszerített sárga csillag miatt – sárga gyertyákat gyújtanak az emberek, és csendben megemlékeznek a világtörténelem legszégyenteljesebb korszakának áldozatairól.

A megható szokás része, hogy a megemlékezők egy konkrét áldozatot is megneveznek, akiért a saját gyertyájukat gyújtják. Orbán Viktor a Nádudvaron született, és 67 éves korában, 1941-ben elhunyt Sarolta Meiselsre emlékezett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Orbán Viktor (@orbanviktor) által megosztott bejegyzés

A gyertyagyújtás a Maccabi Yellow Candle kezdeményezése. Mindegyik gyertyához tartozik egy kártya, amely a holokauszt egyik áldozatának nevét tartalmazza: a miniszterelnöké Meisels Saroltáét, aki 67 évesen lett a holokauszt áldozata Bergen Belsenben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?