INSIDER

Erre jó a Manófutás – vegyél részt te is!

Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány minden évben Mikulásfutással is segíti a beteg gyerekeket. Idén szerettek volna újítani és egy kellemes Manófutással készültek, ám a koronavírus megváltoztatta ezeket a terveket is.
  • Szerző: Ripost

„Korábban minden évben rendeztünk Mikulásfutást Pécs belvárosában, de idén szerettünk volna újítani, ezért készültünk Manófutással. Az ötletet szerettük volna eljuttatni az iskolai testnevelés órákra is, de ez a bizonytalan helyzet miatt elmaradt. Talán jövőre sikerül meghirdetnünk„ – magyarázta a -nak Farkas Éva alapítványi menedzser, szakmai koordinátor.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Eurakvilo Alapítvány

„A gyerekeket akartuk megszólítani, és az alapötlet az volt, hogy a kis manók fussanak, velük együtt pedig a szülők. Mivel csapatosan idén nem lehet futni, így mindenki egyénileg, a világ bármely pontján futhat” – mesélte Farkas Éva.

Fotó: Eurakvilo Alapítvány

Már több mint 50-en jelentkeztek a jótékonysági futásra. A regisztrációs adomány befizetése után postán kiküldik a manósapkát, amit a hétvégi futáskor kérnek hordani.

„Voltak egyéni jelentkezők és komplett családok is két felnőttel és két gyerekkel„ – folytatta Farkas Éva. „A befolyt összeget a PTE Gyermekklinika Onkohematológiai Osztálya kapja meg a rosszindulatú daganatos és leukémiás gyermekek hétköznapjainak megkönnyítéséért, kezelésük minőségbeli javításáért. Nagyon várjuk majd a fotókat is a hétvégi futásról: vigyünk egy kis vidámságot ebbe a különleges és nehéz időszakba – tette hozzá Éva.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?