INSIDER

Kiderítettük: ide megy nyaralni a járvány idején az ismert gyermekorvos

Dr. Bense Tamást is megviselte a koronavírus-járvány. Az elmúlt hónapok alatt családok százai fordultak hozzá segítségért, ő pedig fáradhatatlanul állt rendelkezésükre. Most viszont hamarosan szabadságra megy. Az ismert gyermekorvos a Ripostnak elárulta, hogy idén hol tervezi a nyaralását és miért oly kedves számára ez a hely.
  • Szerző: Ripost

Dr. Bense Tamás ugyan nem engedheti meg magának, hogy hosszabb szabadságra menjen, öt-hat napra és egy-egy hosszú hétvégére azért neki is sikerül elszabadulnia a dolgos hétköznapokból. Rá is fér a pihenés az ismert gyermekorvosra, a koronavírus járvány ugyanis őt is megviselte. Hogy hol tervezi a nyaralását, hogy kipihenje az elmúlt idők fáradalmait? A kiderítette, mint ahogy azt is, miért áll szívéhez oly közel ez a hangulatos hely.

Dr. Bense Tamás
Fotó: Ripost

„A feleségemmel minden évben le szoktunk menni a Balatonra. Augusztusban a déli, szeptemberben az északi parton töltünk el néhány napot. Először elvisszük magunkkal a 9 és 12 éves unokánkat is, utána pedig kettesben romantikázunk a magyar tengernél” – mesél a nyár terveiről Bense Tamás, aki viszont hosszabb szabadságot sosem tud kivenni a munkája miatt. „Öt-hat napra tudok csak elutazni, ennyi időre találok helyettest, de ez alatt is sokat töltődöm a családom körében”.

Ősszel kedvenc helyére is visszatér

Ősszel még egy megpatkolt hétvégét is tervez Bense Tamás a feleségével. „Kiveszem a pénteket és a hétfőt, így egy hosszú hétvégét tölthetünk Ausztriában, ahová rendszeresen visszajárunk„ – árulta el a gyermekorvos. Ilyenkor, mint mondja, közvetlenül a határ környékét keresik fel, a kisebb falvakat mégpedig kifejezetten szüret idején, amikor már van must.

”Nagyon hangulatosak ezek a kis települések ebben az időszakban. A helyiek gyönyörűen feldíszítik az utcákat és minden kapualjban fő vagy sül valami ínycsiklandozó finomság. Mellé egy picit még forrásban lévő mustot is kínálnak, aminek lehetetlen ellenállni. Őszintén mondom, mindez nagyon kellemessé tudja tenni az őszi napsugaras délutánokat„ – mondja mosolyogva Bense doktor, aki már nagyon várja a kikapcsolódást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?