INSIDER

„Éreztem, hogy ezt már nem éli túl” – Szülei a végsőkig küzdöttek Patrik életéért

Hosszan tartó betegség után hunyt el a 15 éves Patrik, aki mindvégig hősiesen küzdött a gyógyulásért. Szülei szeretnék tisztességesen eltemetni a fiukat.
  • Szerző: Ripost

Hosszas küzdelem után pár napja örökre lehunyta a szemét Patrik, az a 15 éves fiú, aki kedvességével, szeretetével és végetlen hitével mindenkit levett a lábáról. Szülei szeretnék méltóképp elbúcsúztatni fiukat, de ehhez segítségre van szükségük.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Patrik hősiesen küzdött az életéért (Fotó: Facebook)

Patrik születése óta súlyos betegségekkel küzdött. Veleszületett rendellenességek következtében szív- és vesebeteg lett, ami egész életére rányomta a bélyeget. Édesanyja 15 éven át kitartóan ápolta nagybeteg fiát:

„Születése óta otthon voltam Patrikkal én ápoltam őt végig, mindent megtettem érte. Ő volt a mindenem, a kicsi fiam. Hittem abban, hogy meggyógyul és egyszer teljes élete lesz” – mondta a -nak a fiú édesanyja, Kosztics Péter Pálné.

Sajnos azonban nemrég Patrik rosszabbul lett nem működő veséje miatt. Pár héttel ezelőtt kórházba került, ahol életmentő beavatkozást hajtottak rajta végre, de a műtét közben leállt a szíve. Az orvosok húsz percen át élesztették újra, ami végül sikeresnek bizonyult.

A halál torkából visszajőve azonban Patrik már nem ugyanaz az ember volt, aki régen, a szívmegállás következtében fellépő oxigénhiány miatt ugyanis súlyos agysérülést szenvedett.

„Ránéztem a fiamra, ő is visszanézett rám, de tudtam, ő már nem az az életvidám, kedves, mindenre elszánt ember, akit ismertem, csak a teste volt ott, a lelke már máshová költözött. Annyira megviselt, hogy így látom a gyerekemet, hogy én is rosszul lettem. Szívinfarktus gyanújával kerültem kórházba, de kiderült, hogy a lelki sokk okozott ilyen tüneteket nálam” – mondta az édesanya.

Fotó: Facebook

A problémák ezek után csak fokozódtak. Patrik kétoldali tüdőgyulladást kapott, lélegeztetni kellett és elviselhetetlen fájdalmakkal küzdött.

„Az orvosunk azt mondta, hogy Patrik szervezete nem reagál jól egyetlen gyógyszerre sem. A doktornő ránk nézett és azt mondta, hogy az lesz a legjobb a fiunknak, ha hagyjuk békében elmenni. Ezért engedélyeztük, hogy a következő alkalommal, amikor felmegy Patrik vérnyomása, ne adjanak már neki vérnyomáscsökkentőt. Az orvosok így is a végsőkig küzdöttek a fiunk életéért, de Patrik végül pár napja örökre lehunyta a szemét. Most az a legfőbb célunk, hogy méltóképpen eltemessük a gyerekünket úgy, ahogy megérdemli, de ehhez sajnos nincs elegendő pénzünk” – mondta megtörten az anyuka.

A szülők az elmúlt tizenöt évben minden pénzüket fiuk kezeléseire költötték abban a reményben, hogy Patrik meggyógyul. Most azonban nekik van szükségük segítségre, hogy eltemethessék gyermeküket. Egy alapítvány felkarolta a családot és gyűjtésbe kezdett nekik.

Ha valaki szeretne segíteni a szülőknek, hogy megadhassák a végtisztességet fiuknak, Patriknak, az a követekző linkre kattintva megteheti.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Illatos karácsonyi sütemények
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?