INSIDER

Megkezdik a Magyar Zene Háza belső kialakítását, év végén megnyílik az egyedülálló létesítmény

Teljes sebességre kapcsolt a Liget Projekt, jó ütemben haladnak az építkezések. Már megkezdik a Magyar Zene Házának belső kialakítását.
  • Szerző: Ripost

Jól halad a Liget Projekt, idén év végére átadják a Magyar Zene Házát is. Elérte legmagasabb pontját a Néprajzi Múzeum, szerkezetkész a Magyar Zene Háza és 2020 decemberében átadták a Múzeum Mélygarázst is. Az eddig elkészült intézmények és közösségi tereket eddig másfél millióan látogatták, ami bizonyítja, hogy a megújult Liget többet és jobbat fog nyújtani látogatóinak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Liget madártávlatból, egyedülálló fejlesztés zajlik, amire egész Európa felfigyelt

Célegyenesbe került a Magyar Zene Háza, bezárult az épület, már a belső terek kialakítása zajlik. A Hungexpo romos épületeinek helyén épült ház egyedi, organikus formavilágával Budapest egyik új ikonikus épülete lesz. A játékosan hullámzó tetőzet a városligeti lombkorona szintje alatt marad, így a ház harmonikusan illeszkedik a tájba. A Magyar Zene Háza 2019-ben nyerte el a Legjobb nemzetközi középület díját az International Property Awardson.

A Magyar Zene Házát egy japán sztárépítész, Sou Fujimoto tervezte. Az volt a célja, amikor elindult az épületre kiírt nemzetközi tervpályázaton, hogy feloldja a természetes és az épített környezet közötti határvonalat, megteremtse a hangok természete és a természet hangjai különleges harmóniáját. A budapesti Liszt Akadémia híres szecessziós épülete és a magyar zene és zeneoktatás világszerte elismert tradíciója is megihlette.

A Magyar Zene Háza különleges épülete nem magasodik a fák lombkoronája fölé

„Rendkívül inspiráló a világ egyik első közparkjában dolgozni, s különösen izgalmas feladat volt az épület tervezése, hiszen itt nem csak egy építményt hozunk létre, hanem a park-élményt is a ház részévé tesszük. A Liget Budapest Projekt és benne a Magyar Zene Háza olyan emblematikus fejlesztés, mely példaként szolgálhat a jövő városfejlesztői számára, hiszen a zöld és az épített környezet kivételes összhangját valósítja meg” – mesélt a víziójáról Sou Fujimoto.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?