INSIDER

Éppen Olaszország az Utazás kiállítás díszvendége

Megnyílt az Utazás kiállítás, a koronavírus járvány némi pikantériát ad annak, hogy éppen Olaszország a díszvendég. A Ripost munkatársai azonban egy szájmaszkos emberrel sem találkoztak, úgy látszik, aki szeret utazni vagy ebből él, az kevésbé hajlamos a pánikra.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Sokan csodálkoztak azon, hogy az olaszországi koronavírus karantén ellenére megnyit az Utazás kiállítás, mégpedig Olaszország a díszvendég, de a szervezők nem tartották indokoltnak a rendezvény elhalasztását. Néhány biztonsági intézkedést tettek, például a fogadócsarnokban kézfertőtlenítő várja az érkezőket. Pániknak nyoma sincs, 40 ország több mint 250 standdal várja az utazás iránt érdeklődőket egész hétvégén.

A díszvendégeknek a kiállításon nagy standjuk van, ahol olasz kávéval és fagyival kedveskednek az embereknek.

– A koronavírus nem homályosítja el Olaszország turisztikai értékeit

- vélekedik a stand vendéglátója, egy olasz hölgy. Mindenkinek ajánlja az úti célokat, nem tartja indokoltnak a pánikot.

– Kár volna a túlzott, indokolatlan félelem miatt kihagyni ilyen szép úticélt, mint Olaszország. Aki mégis félős, menjen a karanténoktól távol eső vidékre, például Nápolyba – mondta a -nak. Olyan utat nem kínálnak, ami a lezárt tartományokba szól.

2020.02.27. Utazás kiállítás fotó: Szabolcs László

Sokan nem a vírustól és a megbetegedéstől félnek, hanem attól tartanak, hogy elbukják a már befizetett utat. Van olyan utazási iroda, ahol 21 nappal az utazás előtt vissza lehet mondani az utat, van, ahol 2 héttel előtte is.

– Nálunk a befizetett utat át lehet tenni a következő évre, persze, ehhez egy hónappal előre kell szólni – magyarázta egy utazási ügynök.

Az Iparkamara elnöke szerint a turistáknak nincs félnivalója, de a turizmust óhatatlanul érinti a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzet, az erre az évre jósolt 4-5 százalékos növekedés valószínűleg elmarad, főleg hogy a világ turistáinak több mint 30 százaléka kínai.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?