INSIDER

Ennyi idő a séta Budapest két legtávolabbi pontja között

Egy túrázó baráti társaság elhatározta: végiggyalogol Budapest két legtávolabbi pontja között. A távolság 35,2 kilométer, a hőség borzasztó volt, de az embert próbáló kísérlet sikerrel zárult, és akár hagyományt is teremthet. A Ripost kipróbálta, mennyi ugyanez a távolság biciklivel és autóval!
  • Szerző: Ripost

„Másodfokú hőségriadó van, úgyhogy szerintem ez a legnagyobb butaság, amit életemben kitaláltam” – mondta nevetve Budapest keleti határában Herczeg Zsolt. A Bakancs Pista maroknyi csapata ugyanis pont az év egyik legforróbb napján, szombaton indult útnak, hogy a XVII. kerületi Zsigmond utcából eljusson a II. kerületi Zerind vezér utcába.

Az ötletet egyrészt a Balaton-átúszás adta, hiszen az is „értelmetlen, de gyönyörű dolog” Zsolt szerint. Másrészt a közmondás szerint egy város sem lehet olyan nagy, hogy ne lehessen egy nap alatt kijutni belőle. Szerették volna tesztelni, milyen hely Budapest túrás szemmel, és kicsit jobban megismerni a várost.

Hogy mikor érkeztek meg a leggyorsabbak a túloldalra, és mennyi idő alatt tett meg ugyanezt a távot egy autós és egy biciklis, kiderül a mai Ripostból!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?