INSIDER

Több mint egymilliárd forinttal támogatja a független előadó-művészeti szervezeteket az EMMI

Csaknem 1,3 milliárd forinttal támogatja a szervezetek működését és szakmai programjaik megvalósítását idén az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
  • Szerző: Ripost

Folyamatos a független előadó-művészeti szervezetek állami támogatása, idén is késedelem nélkül jelentek meg az állami pályázati kiírások – hangsúlyozza az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a minisztérium.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Magyarország költségvetésében biztosított állami forrásból a pályázati rendszeren keresztül részesülhet támogatásban működése elősegítésére és produkciói kivitelezésére valamennyi budapesti és vidéki független színház, szabadtéri színház, nemzetiségi színház, független táncművészeti és zeneművészeti szervezet.


A pályázati modell célja, hogy a magyar előadó-művészeti szféra számára megteremtse a független, sokszínű, minőségi és pozitív alkotói körülményeket. A támogatási konstrukció ösztönözni kívánja a szervezetek misszióját a kulturális értékek megóvásában, minél szélesebb körű megismertetésében és átörökítésében, valamint az új alkotások létrehozásában – áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?