INSIDER

Emelték a riasztás fokozatát, ez teszi még durvábbá a lehűlést

Az enyhe időt újra télies hideg váltja, a levegőt pedig erős széllökések teszik még csípősebbé.
  • Szerző: Ripost

Kedden marad az erősen felhős ég, és sokfelé lesz eső, amelyet délután – a viharos széllel bezúduló hideg levegő hatására – havas eső, hózápor válthat fel, majd megszűnik a csapadék. Erős lehűlés kezdődik, délután már csak 6-7 fok valószínű.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre elsőfokú riasztást adott ki zivatar miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyére. Eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú riadót. A széllökés miatt szintén elsőfokú riasztás lesz érvényben Baranya, Békés, Csongrád, Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala megyében, míg másodfokú riasztást adtak ki szintén a széllökés miatt Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére.

Szerdán és csütörtökön gyorsan változó felhőzetre van kilátás elszórtan hózáporokkal. Az északnyugati szél mindkét nap többfelé lesz erős, olykor viharos. Visszatérnek a reggeli fagyok, és délután is csak 0-6 fok valószínű – írja a Köpönyeg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?